Yaygın Eğitim Daire Başkanından Kestanepazarı’na Tebrik

Yaygın Eğitim Daire Başkanından Kestanepazarı’na Tebrik

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nu gezdi. Kestanepazarı’nın kendisini kanıtlamış önemli bir hafızlık merkezi olduğunu belirten Bilgiç, sosyal faaliyet alanında da Kestanepazarı’nın önemli bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

“KESTANEPAZARI HAFIZLIK EĞİTİMİNDE BİR MARKADIR”
Bir takım programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nu ziyaret etti. Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük tarafından ağırlanan Bilgiç, kurs faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı. Kurs Müdürü Şaban Küçük refakatinde, beraberindeki heyetle Kur’an kursu sınıflarını ve yatakhaneleri de gezdi. Bilgiç, Kestanepazarı’nın zaten kendisini kanıtlamış ve hafızlıkta önemli bir marka olmayı başarmış önemli bir Kur’an kursu olduğunun altını çizdi.

“SOSYAL FAALİYETLERDE İYİ BİR ÖRNEK”
Kur’an Kursu talebelerinin kullanımı için Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin Eğitim Kampüsü içerisinde açmış olduğu Robotik Kodlama, Akıl Oyunları, Gastronomi, Bilgisayar Yazılımı, Ahşap, Ebru ve Güzel Sanatlar Atölyeleri’ni de gören Bilgiç, “Bu tür sosyal faaliyetler eğitimde başarının yakalanması ve öğrenci motivasyonu için çok önemli. Bizlerin tüm Kur’an kurslarımızda görmek istediğimiz faaliyetler bunlar. Kestanepazarı sosyal faaliyetlerde de Türkiye’de iyi bir örnek olarak yerini almış. Sizleri Kur’an-ı Kerim ve Hafızlık eğitimindeki başarılarınızdan dolayı tebrik ederim” dedi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun