Güzel Ezan Okuma’da Üst Üste Üçüncü Kez İzmir Birincisiyiz

Güzel Ezan Okuma’da Üst Üste Üçüncü Kez İzmir Birincisiyiz

Kestanepazarı Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Hisar Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mehmet Enes Alpaslan “Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma Yarışması”nda İzmir Birincisi oldu. Bu birincilik ile birlikte Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilerimiz üst üste 3. kez İzmir birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü tarafından yapılan İmam Hatip Ortaokulları Arası Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma Yarışması İzmir Finali, Tire Lütfü Paşa Camii’nde yapıldı. İzmir’in çeşitli ilçelerinde birincilik alan 15 öğrencinin katıldığı yarışmada Hisar Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mehmet Enes Alpaslan 92.4 puan alarak birinci oldu. Şehit Yahya Efiloğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Demirdaş’ın 86,2 puanla ikinci olduğu yarışmayı, Çakabey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Altundağ 84,4 puanla üçüncü olarak tamamladı.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ BİRİNCİLİK
Din Öğretimi Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma Yarışması’nda 2017 yılında öğrencilerimizden Halil İbrahim Durut, 2018 yılında ise Ömer Baydar birincilik alarak Kestanepazarı Ailesi’nin gururlandırmışlardı. Bu yıl da aynı başarıyı gösteren öğrencimiz Mehmet Enes Alpaslan, 21 Mart 2020 tarihinde Kütahya’da yapılacak olan Bölge Finalleri’nde İzmir’i ve Kestanepazarı’nı temsil edecek.

“BAŞARILARIMIZ, ÇALIŞMANIN VE KESTANEPAZARI EĞİTİM KALİTESİNİN GÖSTERGESİDİR”
Öğrencimiz Mehmet Enes Alpaslan’ın il finallerinde göstermiş olduğu başarının tesadüf olmadığını dile getiren Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, “Bu başarı fedakar bir biçimde çok çalışmanın ve Kestanepazarı’nın eğitim kalitesinin göstergesidir. Biz öğrencilerimizin daha çok başarılara imza atacağına inanıyor, hepsinin iyi yerlere gelmesi için çalışıyor ve dua ediyoruz. Öğrencilerimize de, emeklerimizin karşılığını böyle güzel neticelerle bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.


“KATILDIĞIMIZ TÜM YARIŞMALARDA DERECE SAHİBİYİZ”
Katıldıkları tüm mesleki yarışmalarda dereceye girdiklerini ve hatta birçoğunda birincilik aldıklarını dile getiren Hisar Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Müdürü İbrahim Dede, “Tabii ki bu başarılarda en büyük pay sahibi öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen hocalarımızındır. Bu sebeple Kestanepazarı Kur’an Kursları Hocalarımıza, evlatlarımızın eğitim için gerekli olan tüm desteği sağlayan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulları ve Başkanı Cüneyd Dayhan’a ve tüm öğretmenlerime bir kez deha teşekkür eder öğrencimizi de tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun