HAFIZLIK İL FİNALİNE KESTANEPAZARI DAMGA VURDU

HAFIZLIK İL FİNALİNE KESTANEPAZARI DAMGA VURDU

İzmir Güney Bölgesi İmam Hatip Liseleri arası “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması İl Finali’nde ilk üç dereceyi de Kestanepazarı mezunları paylaştı. Bu başarı ile birlikte Türkiye’nin resmi olarak en eski hafızlık kurumu olan Kestanepazarı bir kez daha, hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimindeki kalitesini sergilemiş oldu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri arası “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması İl Finali Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Menderes ilçesinde gerçekleşti. Yapılan yarışmada 98,6 puan alan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Arslan birinci olurken, 95 puan alan Tire Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Utku Erkuş ikinci, 94,6 puan alan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enver Halil Atanak üçüncü oldu.

İLK ÜÇ KESTANEPAZARI MEZUNU
Yapılan yarışmada dereceye giren üç öğrencinin de Kestanepazarı Kur’an Kursları mezunu olması, Kestanepazarı Ailesinde ayrı bir gurur kaynağı oldu. Kestanepazarı öğrencilerinin yıllardır girdikleri birçok yarışmada benzer başarıları tekrarlaması, hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimindeki üstün başarısının artarak devam ettiğini bir kez daha gösterdi.

“KESTANEPAZARI AİLESİ OLARAK BAŞARILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR”
Yarışmada birinciliği göğüsleyen Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Arslan, 14 Mart tarihinde Muğla’da yapılacak bölge finallerinde İzmir’i temsil etmeye hak kazandı. Öğrencisi Arslan’ı gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eden Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Dede, “Öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen başta Kestanepazarı Kur’an Kursları hocalarımız olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, Kestanepazarı Ailesi olarak başarılarımızın artarak devam edeceğine inancımın tam olduğunu belirtmek isterim” dedi.


Yarışmada birinciliği göğüsleyen Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Arslan, 14 Mart tarihinde Muğla’da yapılacak bölge finallerinde İzmir’i temsil etmeye hak kazandı.

Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Dede(ortada), “Öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen başta Kestanepazarı Kur’an Kursları hocalarımız olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.
Ömer Arslan (solda) Ahmet Utku Erkuş (ortada), Enver Halil Atanak (sağda)

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun