Yarışmacılarımız Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ve Ezan Yarışmalarında İzmir 1.'si Oldu

Yarışmacılarımız Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ve Ezan Yarışmalarında İzmir 1.'si Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “İzmir İli Anadolu İmam Hatip Liseleri (AİHL) Arası Ezan, Hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda, İzmir AİHL adına yarışan öğrencilerimiz, 3 dalda da birinci oldu.

[caption id="attachment_4013" align="alignnone" width="595"] Soldan: Hafızlık 1.'si Ahmet Faruk Gürel, Ezan 1.'si Ozan Şen, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 1.'si Ensar Çakmak[/caption]

Gaziemir AİHL ve Gaziemir Müftülüğü’nün organizesiyle, Gaziemir Merkez Camii’nde yapılan yarışmaya; Aliağa, Bayındır, Bergama, Buca, Gaziemir, İzmir (Karabağlar), Karşıyaka, Kemalpaşa, Ödemiş, Tire ve Torbalı AİHL’den öğrenciler katıldı.

Yarışmacıların, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuyabilme, vurgu, makam, ses ve telaffuzlarının dikkate alınarak değerlendirildiği yarışmada İzmir AİHL adına yarışan öğrencilerimiz; hafızlıkta Ahmet Faruk Gürer, ezan okumada Ozan Şen ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumada Ensar Çakmak yarışmayı birinci olarak tamamladı ve bölge yarışmasında İzmir’i temsil etmeye hak kazandılar.

Yarışmaya İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel, Konak Müftüsü Zeki Aksoy’un yanı sıra Gaziemir AİHL Müdürü Ali Dinçer, yarışmaya katılan imam hatip liselerinin temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

İzmir’e yeni açılan imam hatip liselerinin bir kısmınında ilk senelerinde yarışmaya katılması, programı seyredenlere ayrı bir mutluluk verdi.

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler; ilçe müftüleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından ödüllendirildi.

 

[caption id="attachment_4017" align="alignnone" width="595"] İzmir'de Yeni Açılan İHL'lerin de Yarışmaya Katılması Programa Ayrı Bir Güzellik Kattı[/caption]

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şöyle açıklandı;

Hafızlık

Ahmet Faruk Gürel - İzmir AİHL

Talha Aydoğan - Karşıyaka AİHL

Muhammet Bulut - Kemalpaşa AİHL

 

Ezan Okuma

Ozan Şen - İzmir AİHL

M. Mahmut Yılmaz - Kemalpaşa AİHL

İhsan Güvenç - Tire AİHL

 

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma

Ensar Çakmakİzmir AİHL

Yusufcan ÖzcanKarşıyaka AİHL

İzzet AysuGaziemir AİHL

 

[caption id="attachment_4018" align="alignleft" width="200"] Ensar Çakmak[/caption]

İmam Hatipler Arası Yapılacak Yarışmaların Takvimi Açıklandı

İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz bölge yarışmalarında izmir’i temsil edecek. Bölge elemelerinde dereceye giren öğrencilerimiz Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak. Yarışma Takvimi şöyle;

Bölge Elemeleri:

Hafızlık- Ezan Okuma Bölge Elemeleri 14 Nisan 2013 Pazar – Afyonkarahisar

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Elemeleri 26 Mayıs 2013 Pazar – Düzce

Türkiye Finali:

Hafızlık- Ezan Okuma Türkiye Finali 21 Nisan 2013 PazarAntalya, Alanya

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finali 2 Haziran 2013 Pazar – Diyarbakır

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun