Alaşehir Kur’an Ziyafeti Kubbede Hoş Bir Seda Bıraktı

Alaşehir Kur’an Ziyafeti Kubbede Hoş Bir Seda Bıraktı

Kestanepazarı ve Alaşehir Müftülüğü’nün birlikte düzenlediği “Alaşehir Kur’an ZiyafetiPazar Camii kubbelerinde hoş bir seda bıraktı.

[caption id="attachment_4034" align="alignnone" width="595"] Manisa Alaşehir Kur'an Ziyafeti Pazar Camii'nde Cemaati Coşturdu[/caption]

Dokuz meşhur hafızın Kur’an tilavet ettiği programda; Kurra Hafız Mesut Güner, Kurra Hafız Neşet Kaplan, Hafız Ahmet Yüksel, Hafız İbrahim Eker, Hafız Vedat Özarpacı, Hafız Sadık Daştan, Hafız Nejat Erim ve Sülayman Özer’in yanı sıra öğrencilerimizden Hafız Harun Gün, Hafız Yunus Emre Vural ve Hafız Raşit Kırıcı’da Alaşehirlilere Kur’an tilavet etti.

Sunuculuğunu Fidan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz’un gerçekleştirdiği programda; Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Alaşehir İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ve Turgutlu İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan birer konuşma yaptı.

 

Her Yıl 50’nin Üzerinde Hafız Yetiştiriyoruz

Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, hizmetlerin 1945 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, “Yarım asırı geçen hizmetlerimiz, halka ışık olmuştur. Bizim işimiz, Kur’an ve Kur’an bülbülleri yetiştirmek… Bünyemizde 600 öğrenci eğitim görüyor. Gönülleri doyurmak için her yıl 50’nin üzerinde hafız yetiştiriyoruz. Bu kutlu davada bizlere maddi ve manevi desteği olan halkımıza ve bu etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan Alaşehir Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

[caption id="attachment_4031" align="alignnone" width="595"] Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrencilerimizden Oluşan Genç Okuyucu Grubuna Halk Büyük İlgi Gösterdi[/caption]

Kur’an Ruhlara ve Gönüllere İlaçtır

Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit de, yaptığı konuşmada, “Kur’an ilim ve hikmet hazinesidir. Yüce kitabımız, tüm insanlığı bu hazinesiyle etkilemiştir. Kur’an ruhların ve gönüllerin ilacıdır. Bu organizasyonu hazırladığımız için Rabbime hamd olsun. Ne mutlu Kur’an ile yaşayanlara, onu rehber edinenlere. Göreve atandığımız günden beri birçok etkinliklere imza attık. Her hafta 2 defa cemaatle birlikte hatim yapıyoruz. Her hafta Cumartesi günleri Hadis Okuma programları tertip ediyoruz. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Halkımızın %40’ı Kur’an Okumayı Biliyor

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, konuşmasında cemaate şöyle hitabetti: “Dünya yaratıldığı günden beri, hakkın sesinin duyurulması, yaygınlaştırılması çalışmaları ilk günkü gibi aynı istikamette devam ediyor. Bu kutlu davaya hizmet edenlere sonsuz hamd ve senalar olsun. Dünyada yaşayan insanların sadece 4/1 Kur’an’a inanıyor. İnsanlar, dünyanın haşr olmasıyla birlikte iki yol seçmiştir. Bir kısmı imanı, diğer kısmı da inkârı seçmiştir. Bizlere ne mutlu ki; Kuranla doğduk, onunla yaşıyor ve inşallah Kuranla bu dünyaya veda edeceğiz. Kuran da tereddüt ve endişelere yer yoktur. Halkımızın yüzde 40’ı Kuran-ı Kerim’i biliyor. Bu çok kötü. Dünya dilleri arasında en kolay dil Kur’an dilidir. İlim ve hikmet hazinesi olan ve imanın şartlarından olan ‘Kitaplara iman’ın gereği öğrenme ve hayatımıza tatbik etme zorunluluğumuz var. Onun için açılan kurslara gidelim ve öğrenelim.” dedi.

[caption id="attachment_4032" align="alignleft" width="250"] Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Alaşehir İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit'e Plaket Takdim Etti[/caption]

Programda Emeği Geçenlere Plaket Takdim Edildi

Konuşmaların ardından programda emeği geçenlere plaketler takdim edildi. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, etkinliğin hazırlanmasındaki katkılarından dolayı, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’e de teşekkür plaketi takdim etti.

Alaşehir İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ise programın sponsorluğunu üstlenen Akgül ailesi adına Mehmet Akgül’e teşekkür plaketi de takdim etti.

Program müftü Yiğit’in yaptığı dua ile sona erdi. Yiğit program sonunda okuyucu hocalara çeşitli hediyeler takdim ederek teşekkür etti.

[caption id="attachment_4033" align="alignnone" width="595"] Kur'an Ziyafeti Sonrası, Programda Emeği Geçen Kestanepazarı ve Alaşehir Müftülüğü Ekipleri Hatıra Fotoğrafı Çekildi [/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun