Cemal Kalkan, Yurtlarımızdaki Kardeşlerine Hitab Etti

Cemal Kalkan, Yurtlarımızdaki Kardeşlerine Hitab Etti

2005 mezunlarımızdan Cemal Kalkan, Kestanepazarı konferans salonunda düzenlenen programda kardeşlerine hitabetti. Kazakistan Çimkent Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Fıkıh Dersi Öğretim Üyesi Kalkan, programda; Kazakistan’daki eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra; İslamı yaymak için binbir zahmetle Hicaz’dan Kırgızistan bölgesine gelen sahabeleri anlattı.

Kalkan “Rasülullah (sav) İ’lâi kelimetillah adına pek çok sahabeyi çeşitli ülkelere tebliğ için göndermişti. Çin’e giden Vehb b. Kebşe (ra), bunlardan biriydi. Meşekkatli bir yolculuğun ardından Çin’e ulaşan Hz.Vehb, sözüyle değil özüyle (örnek kişiliği ahlakı ve davranışı) gönülleri feth etmiştir. Bu sayede Çin’de pek çok kimse hidayetine sebep oldu. Çünkü Hz. Vehb, Peygamber (sav)’in yanındayken onun her sözüne ve davranışına dikkat kesilir hayatını ona göre yaşardı. Bizlerde Peygamber efendimiz (sav), sahabe ve (hocalarımızın) ahlakıyla ahlaklanmalıyız.” dedi.

[caption id="attachment_3985" align="alignnone" width="595"] 2005 Mezunlarımızdan Kazakistan Üniversitesi Öğretim Üyesi Cemal Kalkan Öğrencilerimize Seslendi[/caption]

Öğrencilerimize bazı ricalarda bulunan Kalkan “Kestanepazarında eğitim gören genç kardeşlerimden istirhamım, kendilerine ders veren değerli hocalarımızı tabiri caizse bir kuzunun annesinden süt emdiği sımsıkı mülazemet göstermeleri ve ilimlerinden olabildiğince istifade etmelidir. Çünkü dünyanın İslam medeniyetine ihtiyacı, Vehb b. Kebşe’lere ihtiyacı var. Günümüzdeki insanlar söze doymuş Hz.Vehb gibi örnek şahsiyetlere ihtiyaç duymaktadır.” sözleriyle öğrencilerimizden örnek davranışlar sergilemesini istedi.

Öğrencilerimize Ashab-ı suffe’yi örnek model gösteren Kalkan “Kestanepazarı’nın Ashab-ı suffe gibi peygamber mektebinde yetişen, peygamberi solukla

[caption id="attachment_3986" align="alignright" width="240"] Cemal Kalkan[/caption]

hayata yön veren; okuyan, düşünen, ilimle irfanla mücehhez olmuş, yaşadığı toplumun nabzını tutan, bugünü anlayan ve yarını tahayyül eden ve bir neslin elinden tutan, topluma öncülük eden hizmete amade hizmetkârları yetiştiren, eğitim yuvası olması hepimizin arzusudur.” sözleriyle öğrencilerimizi ilme teşvik etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun