Usta Tiyatrocu Abdullah Kars Öğrencilerimiz İçin Şiirler Dramatize Etti

Usta Tiyatrocu Abdullah Kars Öğrencilerimiz İçin Şiirler Dramatize Etti

Usta Tiyatrocu Abdullah Kars, Kestanepazarı’nda düzenlediği “Gönülden Gönüle Her Telden” programında ünlü şairlerin eserlerini ve kendi şiirlerini dramatize ederek seslendirdi.

Kestanepazarı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Dernek Başkanı Hasan Dayhan, Genel Koordinatör İ. Cengiz Aslan, idarecilerimiz, hocalarımız, belletmenlerimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

[caption id="attachment_1288" align="alignleft" width="595" caption="Usta Tiyatrocu Abdullah Kars, İstiklal Marşı ve Sakarya Türküsü Adlı Şiirleri de Dramatize Etti."][/caption]

Kars, 17 Şiiri Dramatize Etti İki bölüm olarak gerçekleştirilen programda Kars, 17 şiiri dramatize ederek okudu. Kars programda; Yunus Emre, M. Akif Ersoy, N. Fazıl Kısakürek, A. Nihat Asya’nın yanı sıra kendi şiirlerini de seslendirdi.

İlk bölümü şiir ağırlıklı geçen programın ikinci bölümünde Abdullah Kars hayat hikâyesinden kesitleri öğrencilerimizle paylaştı. Yokluk ve imkânsızlıklarla dolu çocukluğuna rağmen okuma azmi sayesinde başarıya ulaşan Kars, hayatını değiştiren şiir olarak nitelediği ‘Su’ şiirini öğrencilerimize okudu ve onlara, ellerinde bulunan imkânları değerlendirmelerini ve şükretmelerini tavsiye etti.

Bir Köylünün Evinin Penceresinde Başlayan Eğitim Hayatı Abdullah Kars öğrencilerimize anlattığı ibretlik hayat hikâyesine başlamadan önce “Bu kurumda o kadar rahatsınız ki! Hocalarınıza, babalarınıza ve etrafınıza karşı sorumluluklarınızı yerine getiremiyorsanız Allah katında mesulsünüz” dedi.  Kars, 9 yaşında ilkokulu bitirdiğinde babasıyla birlikte Kur’an kursuna kayıt yaptırmak için eşekle yola çıktıklarını, 65 kilometreyi 2 günde giderek kursa kaydolduklarını, o zamanın şartlarında yurtlar olmadığını, babasıyla birlikte handa 15 gün kaldığını anlattı. “Babam, ‘oğlum eve gidelim burada bitlendik’ dediğinde sevindim. Çünkü annemi özlemiştim ama siz sakın aldanmayın böyle şeylere” dedi.

[caption id="attachment_1284" align="alignleft" width="595" caption="Abdullah Kars, Programda Yaşam Hikayesinden Kesitlere de Yer Verdi"][/caption]

Sonra kursa evi yakın bir köylüsünün “burada kalabilir” demesiyle eğitim hayatına devam eden Kars, köylüsünün evinin penceresinde kalarak kursa gidip geldiğini, sabah erken yola çıkıp günde 3 km yolu gidip geldiğini, okul uzak olduğundan ve insanlara yük olmak istememesinden dolayı fırından aldığı ekmeği, üzümle yolda yiyerek derse gittiğini anlattı.

[caption id="attachment_1291" align="alignleft" width="255" caption="Abdullah Kars, Necip Fazıl'la olan, imzalı anlaşma metinlerini de seyircilere gösterdi."][/caption]

 Başarıya Mecbur Kılan Yokluk Kars sözlerine “Ertesi yıl köylülerimle birlikte ev tuttuk, bir sonraki sene de İmam Hatip Okulları açıldı. Kayseri’ye de bir İHO açıldı. Okula kaydoldum ama param yok. Bir sobam vardı, onu da kira vermedim diye aldılar” dedi. Kars, kışın soğuğunda evde yorganı üzerine alarak mum ışığında ders çalıştığını ifade etti. Daha sonra Devlet Su İşleri’nin düzenlediği yarışmada birinci olmasıyla hayatının değiştiğini ve üniversiteye kadar burslu okuduğunu anlattı.

Kars öğrencilere hitaben “Buranın kıymetini bilin, hocalarınızın sözünü dinleyin onlar ‘şuradan atla’ deseler bile atlayın. Sizin faydanız için söylüyorlardır” dedi.

Yunus Emre Oyunu 2000 Defa Sahnelendi Sergilediği tiyatro oyunlarına da değinen Kars, N. Fazıl Kısakürek’le olan yakınlığını ve üstadın onun için tiyatro eserleri yazmasını anlattı. Kars “Üstadın yazdığı Yunus Emre’yi 2000 defa sahneye koydum” dedi. Kars, Necip Fazıl’la ilgili “Düzenlenen büyük bir programda Sakarya Türküsü’nü okudum. Üstat da oradaymış, beni çağırdı. “Sen mi okudun Sakarya’yı”  dedi. Ben de korkarak “evet” dedim. Üstat: “İlan ediyorum, Sakarya’yı en iyi okuyan sensin” dedi. Bundan sonra üstat ile 17 yıl birlikte olduk. Yunus Emre, Kutsal Emanet, İbrahim Ethem oyunlarını yazdı bana” dedi.

Hasan Dayhan Kestanepazarı Adına Şükran Belgesi Takdim Etti Program sonrası Dernek Başkanı Hasan Dayhan, katılımlarından dolayı Abdullah Kars’a şükran belgesi ve çiçek takdim ederek öğrencilerimiz adına kendisine teşekkür etti. [caption id="attachment_1296" align="alignleft" width="595" caption="Başkan Hasan Dayhan, Usta Tiyatrocu Abdullah Kars'a Kestanepazarı Adına Şükran Belgesi ve Çiçek Takdim Etti"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun