İncirliova ve Germencik Müftülükleri Ziyaret Edildi

İncirliova ve Germencik Müftülükleri Ziyaret Edildi

Kestanepazarı heyeti Aydın İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim ve Germencik Müftüsü Zekeriya Çallı’yı makamında ziyaret etti.

Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, AR-GE Müdürü Celil G. Deniz ve Basın–Yayın ve Enformasyon Müdürü Nurkan Boz’dan oluşan heyet; İncirliova’da yapılması düşünülen Kur’an Ziyafeti programını görüştüler.

[caption id="attachment_1214" align="alignleft" width="595" caption="Soldan: Mustafa Yaman, Sacit Ekerim, Ömer Kocaoğul, Salih Akcan, Celil G. Deniz, Nedim Üstün"][/caption]

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul’la Görüşüldü

Heyetimiz İncirliova Müftülüğü ziyareti esnasında, ilçe müftülükleri ziyareti dönüşünde İncirliova Müftülüğü’ne uğrayan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’la da görüştü. Görüşmede Kestanepazarı’nın tarihten bugüne Kur’an ve hafızlık eğitiminde öncü olduğu, bu alanda bölgenin ihtiyaçlarını karşıladığı konularına değinildi. Kestanepazarı’nın büyük hizmetler yaptığını belirten Kocaoğul, namaz kılmak üzere gittiği Tatari (Köprü) Camiinde, Kestanepazarı’nın kurucusu Salih Tanrıbuyruğu hoca efendinin elini öpmenin kendisine nasip olduğunu söyleyerek; o insanların büyük ilim adamları olduğunu belirtti.

[caption id="attachment_1217" align="alignleft" width="255" caption="Ömer Kocaoğul"][/caption]

Ziyarette Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ve İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim Kestanepazarı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirilerek, kendilerine birer tanıtım dosyası ve hediye takdim edildi.

[caption id="attachment_1216" align="alignleft" width="595" caption="Aydın İncirli Ovada Bulunan 60 Öğrenci Kapasiteli Hz. Fatıma Yatılı Kız Kur'an Kursu"][/caption]

Hz. Fatıma Yatılı Kız Kur’an Kursu, Aydın’ın En Güzel Kız Kur’an Kursu Olacak

İncirliova Müftülüğü’nün bünyesinde ve İstasyonüstü Camii İmam Hatibi Nedim Üstün hocanın gayretleriyle inşaatı tamamlanan Hz. Fatıma Yatılı Kız Kur’an Kursu, Müftü Sacit Ekerim ve Nedim Üstün tarafından heyetimize tanıtıldı.

Aydın bölgesinin en modern, yeni ve en güzel kursu olduğu belirtilen kurs, 6 kat olarak inşa edilmiş. Yatılı 30, gündüzlü 60 öğrenci kapasiteye sahip. Kursun 1. katında çok amaçlı salon, 2. katında 2 sınıf ve idari odalar, 3. katında mescid, 4. katında yatılı öğrenci yatakhaneleri, misafirhane, 5. katında 3 adet yatakhane ve çatı katında konferans salonu bulunuyor.

Kurs 2011-2012 eğitim-öğretim yılında hizmete başlamış ve şu an kursta 50 gündüzlü öğrenci eğitim görüyor.

İstasyonüstü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan kurs, Türkiye Diyanet Vakfı’na devredilmiş.

Kursun inşaatı tamamlanmış ancak mobilya ve eşyaları, maddi yetersizlik nedeniyle henüz alınıp, tefriş edilememiş. Kursa katkı sağlayacak hayırseverler ve kursta okuyacak öğrenciler bekleniyor.

[caption id="attachment_1253" align="alignleft" width="220" caption="Sacit Ekerim"][/caption]

Hz. Fatıma Yatılı Kız Kur’an Kursu’na katkı sağlamak ve öğrenci kayıtlarıyla ilgili bilgi almak için:

İncirliova Müftülüğü - 0256 585 24 56

İstasyonüstü Camii İmam Hatibi Nedim Üstün – 0537 477 31 850256 585 30 06

[caption id="attachment_1223" align="alignleft" width="595" caption="Aydın Germencik Müftüsü Zekeriya Çallı Makamında Ziyaret Edildi"][/caption]

Germencik Müftüsü Zekeriyya Çallı Makamında Ziyaret Edildi

Aynı gün Kestanepazarı heyeti, Germencik Müftüsü Zekeriyya Çallı’yı makamında ziyaret etti. 1987 Kestanepazarı mezunlarımızdan olan Çallı, hatimle teravih namazı kıldırabilen nadir müftülerimizden biri. Ziyarette eski Kestanepazarı günleri yâd edildi. Ve Germencik’teki dini eğitim müesseselerinin artırılması konularında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

[caption id="attachment_1224" align="alignleft" width="220" caption="Zekeriya Çallı"][/caption]

Müftü Zekeriyya Çallı’ya, Kestanepazarı tanıtım dosyası ve küçük hediye takdim edildi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun