Türkiye’nin İlk İşitme Engelliler Kur’an Kursu İzmir’de Açıldı

Türkiye’nin İlk İşitme Engelliler Kur’an Kursu İzmir’de Açıldı

Buca Müftülüğünce hazırlanarak uygulamaya konulan “Özel Destek Din Hizmetleri Projesi” kapsamında Türkiye’nin ilk konuşma özürlü, sağır ve dilsiz vatandaşlara yönelik Kur’an kursu Buca’da açıldı. Hacı Ahmet Susuzlu Kur’an Kursu engelli vatandaşlarımıza din hizmetleri sunuyor.

[caption id="attachment_2687" align="alignnone" width="595" caption="Türkiye'nin İlk İşitme Engelliler Kur'an Kursu Hacı Ahmet Susuzlu, İzmir'de Ders Vermeye Başladı"][/caption]

Buca Müftüsü Adem Gülmek: “Hedefimiz, Tüm Engelli Vatandaşlarımızın Önlerindeki Engellerin Bir an Evvel Ortadan Kaldırılmasını Sağlamaktır.”

Kur’an kursunun açılışında bir konuşma yapan Buca Müftüsü Adem Gülmek şunları söyledi: “2011 yılı kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde iki engellinin sitemiyle ateşlediğimiz meşale bu gün daha gür şekilde hizmetlerimize ışık tutmaktadır.” Gülmek, yaptıkları incelemede, İzmir ölçeğinde 450 bin civarında engelli bulunduğu ve bunların yakınlarıyla birlikte bir milyonu aştığını ve bu büyük kitlenin din hizmetlerinden yeterince faydalanamadığının anlaşılmasıyla bu projenin ortaya çıktığını ifade etti. Gülmek; “Proje ile hedefimiz tüm engelli vatandaşlarımızın din hizmetlerinden azami ölçüde yararlanmalarını sağlamak, önlerindeki engellerin bir an evvel ortadan kaldırılmasını temin etmektir.” dedi.

20 Gönüllü Personelimize İşaret Dili Eğitimi Aldırdık

Gülmek Türkiye’nin ilk işitme engelli Kur’an kursu için “Engelli din eğitimi çerçevesinde hizmetlerimizden istifade edemeyen işitme engelli kardeşlerimiz için 20 bayan Kur’an Kursu Öğreticisi ve 20 Cami görevlisi arkadaşımıza gönüllülük esası üzerine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğine giderek ‘İşaret dili temel eğitimi’ aldırdık. Bu eğitimlerimiz ileri düzeyde halen devam etmektedir. Bununla birlikte İşaret dili Eğitmeni desteğiyle her hafta Cumartesi günleri konuşma özürlü, sağır ve dilsizlere yönelik Temel Dini Bilgiler derslerine başladık. Bu eğitimlerimiz yaklaşık 4 aydır devam etmektedir” dedi.

Buca Müftülüğü Özel Destek Din Hizmetleri Projesini bilimsel çalışmalarla destekleyerek bir dizi çalıştay, panel ve konferanslarla tanıtım çalışmaları devam etmektedir.

Detaylar ve gelişmeleri Buca Müftülüğü’nün www.bucamuftulugu.gov.tr internet sitesinden
takip edebilirsiniz.
[caption id="attachment_2688" align="alignnone" width="595" caption="Hacı Ahmet Susuzlu Kur'an Kursu, Bay ve Bayan Olmak Üzere İki Gurup Öğrenciye Ders veriyor"][/caption] [caption id="attachment_2689" align="alignnone" width="595" caption="Buca Müftülüğü Personeli, Halk Eğitim Merkezinden İşaret Dili Eğitimi Alarak Engelli Vatandaşlara Din Hizmetini Götürmeye Devam Ediyor   "][/caption] [caption id="attachment_2690" align="alignnone" width="595" caption="Kur'an Kursu Öğreticileri, Engelli Vatandaşlara Din Hizmetlerini Gönüllük Esasıyla Sürdürüyor"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun