Ozan Şen Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

Ozan Şen Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye finalinde İzmir İHL adına yarışan öğrencimiz Ozan Şen, Ezanı Güzel Okuma Türkiye 2.’si, Manisa Turgutlu İHL adına yarışan öğrencimiz Muhammed Emin Çalıklı ise hafızlık yarışması Türkiye 4.’si oldu.

Adana Sabancı Merkez Camii’nde yapılan Türkiye finaline, ülke genelindeki il ve bölge elemelerini geçen 11 öğrenci hafızlık dalında, 11 öğrenci de ezan dalında katıldı. Türkiye’de bulunan 22 İHL’nin finalde yarıştığı organizasyonu dinlemek için vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

[caption id="attachment_2703" align="alignnone" width="595" caption="Soldan; Hafızlık Yarışması Türkiye 4.'si Muhammed Emin Çalıklı, Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye 2.'si Ozan Şen"][/caption]

Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincileri Marmara Bölgesinden Çıktı

Hafızlık kategorisinde Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulbaki Çelik birinci oldu.

Ezanı güzel okuma dalında ise İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Özsoy birinciliği elde etti. Dereceye giren öğrenciler altın ve değişik hediyelerle ödüllendirildi.

Türkiye Finaline Katılan Bölge Birincileri ve Okulları 

HAFIZLIK EZAN
Eren Kıldar - Erzurum Yakutiye AİHL Enes Özsoy - İstanbul Beyoğlu AİHL
Rıza Subaşı - Bitlis Tatvan AİHL Ozan Şen - İzmir AİHL
Mehmet Çetintaş - Konya Meram Dr. Ali Rıza AİHL  Abdülkerim Türel – Yalova AİHL
İshak Topal - Rize AİHL Samet Acar - Erzurum Oltu AİHL
Mehmet Bozkurt - Adıyaman Kahta AİHL Muhammet Halil Polat - Adana Adadolu AİHL
Muhammed Emin Çalıklı – Manisa Turgutlu AİHL  Ömer Coşkun - Konya Kulu AİHL
 Hamza Sarı - Balıkesir AİHL  Murat Balcan - Sinop AİHL
Muhammet Mustafa Endai - Fatih Sultan Mehmet AİHL  Yasin Özdemir – Mardin AİHL
Muhammet Sait Aktaş - Adana Adadolu AİHL  Anıl Acar - Zonguldak Ereğli AİHL
Mahmut Şermet - İstanbul Ümraniye AİHL  Muhammet İslam Sav - İstanbul Ümraniye AİHL (Kestanepazarı Öğrencisi)
 Abdulbaki Çelik – Düzce AİHL
[caption id="attachment_2706" align="alignnone" width="595" caption="Soldan; Emin Üzüm, M. Emin Çalıklı, Mustafa Yaman, İslam Sav, Ozan Şen"][/caption]

Hafızlık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler

1. Abdülbaki Çelik – Düzce AİHL

2. İshak Topal- Rize AİHL

3. Muhammed Mustafa Endai – İstanbul Fatih AİHL

4. Muhammed Emin Çalıklı – Manisa Turgutlu AİHL (Kestanepazarı hafızı)

Ezanı Güzel Okumanda Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler

1. Enes Özsoy – İstanbul Beyoğlu AİHL

2. Ozan Şen – İzmir AİHL (Kestanepazarı öğrencisi)

3. Abdülkerim Türel – Yalova AİHL

Prof. Dr. İrfan Aycan: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha küçük yaşlardan itibaren dini ve beşeri ilimlerin verilmesi çok önemlidir.”

Programın açılış konuşmasında Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, Kur’an-ı Kerim’in, Yüce Allah’ın insanlara gönderdiği hidayet kaynağı bir kitap olduğunu vurguladı.

[caption id="attachment_2705" align="alignleft" width="250" caption="Prof. Dr. İrfan Aycan"][/caption]

Aycan, “Kur’an doğruya yönelmemizde önünüzü aydınlatan bir ışıktır. İyiyi kötüden, hakkı batıldan, haramı helalden, doğruyu yanlıştan ayıran bir kitaptır. İnanç dünyamızın vazgeçilmezi Kur’an’a ilişkin ne kadar söz söylersek söyleyelim, onun önemini hakkıyla dile getirmiş olamayız.” dedi.

Kur’an-ı Kerim, ilk inmeye başladığı andan itibaren Peygamber Efendimiz (sav) tarafından ezberlenmesi, anlaşılması ve sahabelerin ‘hıfza’ verdiği öneme dikkat çeken Prof. Dr. Aycan, dinin, insanların birbirine kötülük yapmasını alıkoyan evrensel özelliğe sahip bir otokontrol mekanizması olduğunu belirtti.

Toplumlar bu mekanizmayı bu sistemi sağlıklı bir şekilde işlettikleri oranda dünya barışına o kadar katkı sunacaklarının altını çizen Aycan, şöyle devam etti: “Bu anlamda, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha küçük yaşlardan itibaren dini ve beşeri ilimlerin verilmesi çok önemlidir. Açıldıkları günden bu yana İHL’ler bu görevi yerine getirmek için ciddi çaba göstermiş ve ülkemiz ciddi bir deneyim kazanmıştır. Farklı coğrafyalardaki ülkeler Türkiye’de dini eğitim modelini anlama gayreti içine girmişlerdir. Genel müdürlük olarak toplumumuzun din konusunda ihtiyaçlarına cevap verebilmek, milli ve manevi değerlere bağlı, mesleğini en güzel şekilde yerine getiren öğrencilerin yetiştirilmesi hususunda gereken hassasiyeti göstermekteyiz.”

[caption id="attachment_2708" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlık Yarışması Türkiye 1.'si Abdulbaki Çelik ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.'si Enes Özsoy"][/caption]

Yeni Eğitim Sistemi Din Eğitimi ve Öğretimine Önemli Bir Destek Olacak

Seçmeli ders haline getirilen Kur’an Kerim ve Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatı derslerinin ülkede din eğitimi ve öğretimine önemli bir destek olacağını kaydeden Aycan, “Yakın zamanda hizmete sokacağımız ve hafız öğrencilere hizmet verecek okullara yönelik olacaktır. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ile yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, başarılı öğrencilerimizi ödüllendirileceğiz.”diye konuştu.

DİB’in Yurt Dışında İHL Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Dil sorununu çözecekleri yurt dışında İmam Hatip Liselerini açma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Aycan, ilk defa bu yıl Amerika’ya öğrenci gönderileceğini duyurdu. Aycan, ilk etapta İHL’lerin ABD, Fransa, Avusturya, Belçika ve Suudi Arabistan'da açılıp, devamının da geleceğini ifade etti. Aycan, İHL’lerin sadece Türkiye'de değil dünyada da bir marka olacağını sözlerine ekledi.

Adana İl Müftüsü ve İHL Müdürü Ev Sahipliğinden Mutlu Olduklarını Diler Getirdi

İl Müftüsü Arif Gökce konuşmasında İHL’ler arasındaki yarışmanın Adana’da yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Adana AİHL Müdürü Muhammed Karaduran ise Türkiye’nin, hatta dünyanın başka yerlerinden gelen öğrencilere ev sahipliği yapmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getirdi.

[caption id="attachment_2707" align="alignleft" width="300" caption="Muhammed Emin Çalıklı"][/caption]

Kestanepazarı, Öğrencilerini Türkiye Finallerinde Destekledi

Yarışmalara İzmir AİHL Müdür Yardımcısı Ayhan Arslan, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Kahramanmaraş Bölge Temsilcisi Emin Üzüm katıldı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun