Görmez: “Camiler, Engelsiz ve Erişilebilir Olacak”

Görmez: “Camiler, Engelsiz ve Erişilebilir Olacak”

Engelli vatandaşların daha rahat ibadet edebilmelerinin sağlanması amacıyla düzenlenen “Engelsiz ve Erişilebilir Cami Kampanyası” Eskişehir’de başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Engelliler Haftası’nda başlatılan ve Türkiye’nin tüm il ve ilçelerini kapsayan kampanya çerçevesinde yurt çapındaki tüm camiler, görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşlar için yeniden düzenlenecek.

Bu kapsamda Eskişehir’de restorasyonu tamamlanan ve engelli vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlayan tarihi Hacı Hasan Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Başta Kâbetullah ve Mescid-i Nebevî olmak üzere bütün mabetlerimizi engelli kardeşlerimizin rahatlıkla ulaşabileceği mabetlere dönüştürmek gibi bir vazifemiz var ”dedi.

 

[caption id="attachment_2671" align="alignnone" width="595" caption="DİB Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Eskişehir'de "Engelsiz ve Erişilebilir Cami Kampanyası"nı Başlattı"][/caption]

Engelli Vatandaşların Camiye Ulaşımı İçin Özel Araçlar Tahsis Edilmeli

Hacı Hasan Camii’nde, görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşlar için yapılan düzenlemelerin çok yerinde olduğunu belirten Görmez, engellilerin camiye ulaşımını sağlayacak taşımacılık hizmetlerinin de gerekli olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların teknik donanıma sahip bir araçla camiye taşınmalarının önemine işaret eden Başkan Görmez, şöyle konuştu:

[caption id="attachment_2672" align="alignright" width="250" caption="Prof. Dr. Mehmet Görmez"][/caption]

“Camilerimizin servisleri yok ama bu caminin bir de servisi olsun. Camiler, bizim nefes alma yerimiz.  Engelli kardeşlerimiz camilerde nefes almak istediği zaman, sadece telefon ederek araca ulaşacak. Hangi vakti istiyorsa, ‘Ben Allah’ın mabedinde nefes almak istiyorum, orada ibadet etmek istiyorum’ diyorsa, sadece telefon ederek araca ulaşabilecek. Araç, onu camiye bırakacak ve sonrasında onu evine geri götürecek.”

DİB Görme Engellilere Özel Kitaplar ve Kur’an-ı Kerim Basacak

Sesli veya özel baskılı eserlerin camilere kazandırılarak engelli vatandaşların hizmetine sunulması yolunda da adımlar atılacağını dile getiren Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve görme engellilerin Kur’an-ı Kerim öğrenmesine imkân sağlayan Braille alfabesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim,  Kur’an meali, Elif-Ba setleri, dini kitaplar ve sesli yayınların en kısa sürede camilere kazandırılacağının da müjdesini verdi.

[caption id="attachment_2673" align="alignnone" width="595" caption="Engelli Vatandaşların, Camide İbadetlerini Yerine Getirebilmesi İçin Restore Edilen Eskişehir Hacı Hasan Camii İbadete Açıldı "][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun