Ozan Şen, Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 1.’si Oldu

Ozan Şen, Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 1.’si Oldu

İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü sınıf öğrencilerimizden Ozan Şen, İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın ezanı güzel okuma dalında Türkiye 1.’si oldu.

İzmir AİHL üçüncü sınıf öğrencilerimizden Ahmet Faruk Gürel ise hafızlık dalında Türkiye 4.’sü olarak İzmir’i başarıyla temsil etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma, Düzce AİHL organizesiyle, Düzce Pelemir Otel’de gerçekleşti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde birincilik elde ederek Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 11 öğrenci hafızlık dalında, 11 öğrenci ise ezanı güzel okuma dalında yeteneklerini sergiledi. 22 Öğrencinin saatler süren okuyuşlarına Düzce halkı büyük ilgi göstererek, programın sonuna kadar coşkusunu sürdürdü.

[caption id="attachment_4752" align="alignnone" width="595"] Ozan Şen İHL'ler Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 1.'si Oldu[/caption]

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi İzmir, Hafızlık Türkiye Birincisi Düzce Oldu

Ezanı Güzel Okuma dalında İzmir AİHL öğrencimiz Ozan Şen birinciliği elde etti. Hafızlık kategorisinde ise Düzce AİHL öğrencisi Enes Akıncı birinci oldu. Tüm katılımcılar yarım altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, dereceye giren öğrenciler katılımcılara verilen hediyelerin yanı sıra tam altınla ödüllendirildi.

 

Kestanepazarı, Yarışmacıları Türkiye Finallerinde Destekledi

Yarışma programına; İzmir AİHL Müdürü Arif Ayyıldız, Meslek Dersi Öğretmeni Mehmet Yarar, Kestanepazarı Ortaöğrenim Öğrenci Yurdu Müdür Yardımcısı Ali Koç, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticileri Sadık Daştan ve İsa Özgen, Fidan Dergisi Muhabiri İshak Tekkaya ve öğrencilerimizden oluşan kafile de katılarak yarışmacılarımızı destekledi.

 

Protokol Yarışmayı Dikkatle Takip Etti

[caption id="attachment_4769" align="alignright" width="200"] Ozan Şen[/caption]

Yarışmaya Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, Düzce İHL Müdürü Mehmet Gedik, yöneticiler, imam hatip lisesi müdür ve öğretmenleri katıldı.

 

Yarışmada Jüri Üyeliğini Akademisyenler Yaptı

İHL’ler Arası Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden; İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Dumlu, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Can Dağdeviren, Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Başkan, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Kurt, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Tortumluoğlu ve Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Bilal Atik jüri üyeliği yaptı.

[caption id="attachment_4766" align="alignnone" width="595"] Hafızlık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler (soldan): 1. Enes Akıncı, 2. Yunus Emre Yavuz, 3. Enes Kaya[/caption]

Türkiye Finaline Katılan Bölge Birincileri ve Okulları

Hafızlık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler ve Yarışmaya Katılanlar

1. Enes Akıncı - Düzce AİHL,

2. Yunus Emre Yavuz - İstanbul Kartal AİHL,

3. Enes Kaya -Trabzon AİHL.

Ahmet Faruk Gürel - İzmir AİHL,

Muhammet Süleyman Kara - Ankara Keçiören Etlik AİHL,

Eren Pilgir - Erzurum Hasan Basri AİHL,

Muhammet Osman Ali - İstanbul Bahçelievler AİHL,

Mehmet Akif Çalkalı - Kahramanmaraş Sütçü İmam AİHL,

Mirhamza Muhammet Osman - Kayseri Mustafa Germirli AİHL,

Ahmet Çindilli - Kocaeli Gebze AİHL,

Muhammet Usabe Okkal - Şanlıurfa AİHL,

[caption id="attachment_4767" align="alignnone" width="595"] Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler (soldan): 1. Ozan Şen, 2. Ali Çoban, 3. Musa Sarı[/caption]

Ezanı Güzel Okumanda Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler ve Yarışmaya Katılanlar

1. Ozan Şen - İzmir AİHL,

2. Ali Çoban - Samsun Çarşamba AİHL,

3. Musa Sarı - İstanbul Bahçelievler AİHL,

Mustafa Gönülaçar - Batman AİHL,

Emre Akbaş - Bayburt AİHL,

Eyüp Er - Bursa İznik AİHL,

Ömer Şahin - Düzce AİHL,

Ömer Özcan - İstanbul Sultanbeyli Gediktaş AİHL,

Emre Yıldırım - Kastamonu Taşköprü AİHL,

M. Hakan Köse - Mersin AİHL,

M. Alperen Karaaslan - Sivas AİHL.

 

Türkiye Birincisi Ozan Şen: “Ezanı Türkiye’de en iyi okuyan öğrenci olmak onur verici

Türkiye 1.’si olarak İzmir’e dönen Ozan Şen’e yarışmayla ilgili duygu ve düşüncelerini sorduk:

 

[caption id="attachment_4773" align="alignleft" width="200"] Ozan Şen[/caption]

Fidan: Türkiye’de en güzel ezan okuyan İHL öğrencisi olmak nasıl bir duygu?

Ozan Şen: Çok mükemmel, insan emeklerinin karşılığını aldığında böyle oluyormuş dedim kendi kendime.

Allah’a şükürler olsun iman nimetine sahibiz. Bundan dolayı her gün beş kere ezan sesleri yankılanıyor ülkemizin dört bir yanından. Hayat duruyor, ezana kulak veriyoruz. Gönüllerimiz Allah’ın davetinin sesiyle titriyor. Bence hayatımızdaki en önemli şeylerden biri ezan, kendi yaşantımda da bu denli önem verdiğim ezanı Türkiye’de en iyi okuyan öğrenci olmak onur verici. İnşallah ezan okuyan sesim, dünya yarışmasında da kıtaları aşar ve ülkemi en iyi şekilde temsil ederek tekrar sizlere ulaşır.       

Fidan: Bu başarıdaki sevincini kimlerle paylaşmak istersin?

Ozan Şen: Öncelikle başarımda çok büyük pay sahibi olan beni yarışmalara hazırlayan Muhammet Emin Ayaz hocama çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen aileme, okuluma ve Kestanepazarı’na da teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Fidan: Başarı hikâyeni bizimle paylaşır mısın?   

Ozan Şen: Ezan okumayı çok seviyorum. İzmir İHL’ye başladıktan bir yıl sonra 2011 yılında ezanı güzel okuma yarışmasına katıldım, fakat 3. oldum. 2012 yılında tekrar katıldım ama kıl payıyla 2. oldum. Ezana olan bağlılığım beni kamçılıyordu ve 2013 yılında tekrar yarışmaya girdim. Rabbimin izniyle, çalışmalarımın ve azmimin karşılığını bu yıl aldım. Rabbim herkese gittiği yolda sabır ve azim dengesiyle gitmeyi nasip etsin.  

[caption id="attachment_4777" align="alignnone" width="595"] Düzce Halkı Yarışmaya Büyük İlgi Göstererek Programı Sonuna Kadar Takip Etti[/caption]

Ahmet Faruk Gürer: “Hafız kardeşlerime, hafız olarak ölebilmek için ezberlerine önem vermelerini tavsiye ediyorum.

Türkiye 4.’sü olarak İzmir’e dönen Ahmet Faruk Gürer’e yarışmayla ilgili duygu ve düşüncelerini sorduk:

[caption id="attachment_4774" align="alignleft" width="200"] Ahmet Faruk Gürel[/caption]

Fidan: Türkiye finallerine katılarak, İzmir’i başarıyla temsil ettiniz. Neler hissediyorsunuz?

A. Faruk Gürel: İl ve Bölge birincilikleri elde ederek Türkiye finallerine katılmak her imam hatip öğrencisi hafızın hayalidir. Bu hayalin devamı ise Türkiye birinciliği elde etmektir. İlk defa katıldığım bu yarışmada heyecanıma yenik düştüğümü düşünüyorum.

Fidan: Önümüzdeki yarışmalarda tekrar İzmir’i temsil etmeyi düşünüyor musunuz?

A. Faruk Gürel: Hayallerimin peşinden koşarak onları birer gerçek haline dönüştürmek istiyorum. En azından heyecanlanmayarak, gerçek okuyuşumu sergilemek için seneye tekrar yarışmaya girmek istiyorum. Gerçek okuyuşumu sergilediğimde, dereceye girmek benim için çok da önemli olmayabilir. İnsanlara Allah’ın kelamını ne kadar doğru ezberleyip güzel bir sedayla süslediğimi göstermek ve kendimden küçük kardeşlerimi hafızlığa teşvik edebilmek de benim için birincilikle eşdeğer manadadır. 

Fidan: Yarışmaya katılan arkadaşlarına ne söylemek istersin? 

A. Faruk Gürel: Dereceye giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hafız olmak benim için çok önemliydi ama hafız olduğumda anladım ki hafız kalmak daha önemli, arkadaşlarıma ve kardeşlerime hafızlıktan hiçbir zaman uzaklaşmamalarını, sadece yarışmalar için değil hafız olarak ölebilmek için ezberlerine önem vermelerini tavsiye ediyorum.

[caption id="attachment_4779" align="alignnone" width="595"] Ozan Şen, İzmir AİHL Müdürü Arif Ayyıldız'ı Makamında Ziyaret Etti[/caption]

60 Yıldır Eğitim Veren İzmir İmam Hatip Lisesi, Hak Ettiği Başarıları Elde Ediyor

İzmir İHL Müdürü Arif Ayyıldız’a öğrencilerinin başarısıyla ilgili sorduk:

Fidan: Okulunuz öğrencilerimizin, son başarılarıyla ilgili neler hissediyorsunuz?

Arif Ayyıldız: Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, hafızlık ve ezanı güzel okuma yarışmaları İmam hatip liseleri arasında kıran kırana geçti. Çok zorlu rakiplerin yarıştığı branşlarda öğrencilerimiz hafızlık ve ezanı güzel okuma dallarında bölge birincisi olarak Türkiye finaline katıldılar.

Geçen yıl Türkiye birinciliğini kıl payı kaçırarak ikinci olan Ozan Şen, bu yıl daha zorlu rakiplerle yarışarak Türkiye 1.’si oldu. Kendisini tebrik ediyorum.

60 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan okulumuzun hak ettiği başarılarda katlı sağlayan idareci ve öğretmenlerimize, altyapı ve lojistik destekleriyle sonuna kadar birlikte olduğumuz Kestanepazarı hocaları, yöneticileri, dernek başkanı Hasan Dayhan ve yönetim kuruluna sonsuz şükranlarımı sunarım.

Bundan sonra da bu tür başarılarımız artarak devam edecek inşallah. Başarılarımız camiamıza ve sevenlerimize hayırlı olsun.

[caption id="attachment_4783" align="alignnone" width="595"] Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında 1. Olan Ozan Şen Yerel Basına Röportaj Verdi[/caption] [caption id="attachment_4782" align="alignnone" width="595"] Ezanı Güzel Okuma Kategorisinde Yarışmaya Katılan İHL Öğrencileri[/caption] [caption id="attachment_4781" align="alignnone" width="595"] Hafızlık Kategorisinde Yarışmaya Katılan İHL Öğrencileri[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun