Kestanepazarı İslam Âlemine 56 Hafız Daha Kazandırdı

Kestanepazarı İslam Âlemine 56 Hafız Daha Kazandırdı

Kestanepazarı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 56 öğrencimiz, İzmir Hisar Camii’nde düzenlenen hafızlık merasimiyle Kur’an’ı ezberleyenler silsilesine katıldı.

Tarihi Hisar Camii’nde düzenlenen merasimde okuyucuların yanı sıra çiçeği burnunda hafızlarımız da Kur’an ziyafeti sundu.

Binlerce İzmirliyi Hisar Camii’nde buluşturan merasim, Dost TV’den canlı yayınlanarak milyonlara ulaştı. Kestanepazarı gönüllüleri ve Kur’an dostlarının ilgiyle takip ettiği merasime, hafız anneleri ve bayanların da katılımı oldukça fazlaydı.

[caption id="attachment_4804" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Hafızlık Merasimi İzmirlileri Hisar Camii'nde Buluşturdu, Merasim Dost TV Aracılığığla Canlı Yayınlanarak Dünyaya Ulaştı [/caption]

Türkiye 1.‘si Öğrencilerimiz Cemaati Gururlandırdı

Sunuculuğunu Mustafa Efe’nin yaptığı programın ilk bölümünde 2009 Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.’si Hafız Yunus Emre Vural ve 2012 İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.’si Hafız Harun Gün Kur’an tilavet etti.

 

Ünlü Okuyucular Kur’an’ı Sesleriyle Süsledi

Ülkemizin önde gelen okuyucularının yer aldığı programda; DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hafız Dr. Davut Kaya, İstanbul Pendik Erenköy Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Yavuz Mutlu ve Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci Kur’an tilavet etti.

İzmir’in meşhur okuyucularının da yer aldığı programda Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticilerinden Kurra Hafız Mesut Güner, Hafız İbrahim Eker ve Hafız Yasin Uslu da Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler.

Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Vedat Özarpacı da bir kaside okuyarak gönülleri coşturdu.

 

[caption id="attachment_4823" align="alignleft" width="300"] Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Ek Binası[/caption]

Kestanepazarı’nın Yeni Kur’an Kursu İnşaatı İçin Destek İstendi

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, hafızlık merasimine katılan ve ekranları başında merasimi izleyen herkesi selamlayarak: “Kestanepazarı, 68 yıl önce kurularak bu günlere kadar gelmiş köklü bir müessesedir. Sizlerin de gördüğü gibi her sene hafız yetiştiriyoruz. Allah’a şükür sayıları da elliden aşağıya inmiyor. Bu sene de 56 talebemizi daha hafız olarak mezun ediyoruz. Kestanepazarı, kendi alanında Türkiye’de en önde gelen kurumlardan biridir. Bu öncülük ise sizlerin bizlere verdiği desteklerle oluyor. Allah’ın izniyle bir ay içerisinde ortaokul öğrencilerimiz için Kur’an kursumuza ek bina inşaatına başlayacağız. Bunlara ek olarak da Bornova’da Türkiye’de bir ilk olacak, özel imam hatip lisesi yapacağız. Sizlerden maddi ve manevi destek bekliyoruz. Bizlere dua edin. Bu hizmetler el birliğiyle, gönül birliğiyle oluyor.” diyerek Kestanepazarı’nın yeni hizmet projeleri için halkımızdan destek istedi.

 

[caption id="attachment_4826" align="alignnone" width="595"] Merasime Katılan 56 Hafızımız ve Hafızlarımıza Emeği Geçenler[/caption]

Konak Müftüsü Zeki Aksoy, Din Eğitimine Gönül Veren Gençlere Sahip Çıkılmasını İstedi

Konak Müftüsü Zeki Aksoy din hizmeti için yetiştirilenlere destek olunması gerektiğine değinerek; “Bu yavrularımıza sahip çıkılması gerekiyor. 20 yıl önce rahmetle andığım Ali Rıza Güven bana sahip çıktığı için bugün sizlerle birlikte bu mecliste bulunuyor ve sizlere hitap ediyorum. Düşünün, buradaki 56 evladımız yarın nerelerde, nasıl hizmet edecekler. Her bir evladımız sahip çıkılması gereken bir değerdir.” sözleriyle din eğitimine gönül veren gençlere sahip çıkılmasını istedi.

 

Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, Hafızlarımızı Allah’ın Kur’an’ı Koruma Metotlarından Biri Olarak Nitelendirdi

Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmenin önemine değinerek; “Allah, Kur’an-ı Kerim için ‘Onu biz indirdik ve elbette biz muhafaza edeceğiz’ buyurmuştur. O muhafaza yollarından biri de buradaki hafızlarımızdır. Onlar Kur’an’a sarılıp onu muhafaza ederlerse, Kur’an da onlara sarılacak onları muhafaza edecektir.” sözleriyle hafızların yetişmesine vesile olan ailelerine, hocalarına ve Kestanepazarı’na teşekkür etti.

 

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu: “Hafız olmak ilme atılan ilk adımdır”

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, hafızların yetişmesine katkıda sağlayan herkese teşekkür ederek; “Genç yaşta çok önemli bir sermayeye sahip olan hafız kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hafız olmak ilme atılan ilk adım, bundan sonra bütün vaktinizi Kur’an’ı anlamaya vermelisiniz. Kur’an’ı ezberlemek hafızayla ilgili bir husustur. Bunun ötesinde insanın muhakeme yapması, Kur’an’ın ne mesaj verdiğini anlaması, ardından da hayata geçirmesi gerekmektedir. İnşallah kardeşlerimiz bundan sonraki ilim hayatlarında Kur’an ilimleri üzerine derinleşecek ve nihayet Kur’an nuru kalbimize yerleşecektir.” sözleriyle hafızlarımıza ilim hayatlarında başarılar diledi.

 

[caption id="attachment_4827" align="alignnone" width="595"] Hafızların Camiye Teşrifi Cemmat Tarafından İlgiyle Karşılandı[/caption]

Mehmet Kapukaya Kur’an’ı Hayata Geçirmenin Önemine Değindi

DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, hafızlığın ve hafızların önemine değinerek; “Kur’an-ı Kerim, indiği andan itibaren ezberlenmeye ve yazılmaya başlandı. Kur’an’da en önemli nokta onunla amel etmektir. Sahabe ‘Biz Kur’an’dan on ayet okuduğumuz zaman, orada kalırdık ve devamını okumazdık. Bu Kur’an ayeti bize ne söylüyor, ne anlatıyor, neyi yapmamızı istiyor. Bunları öğreninceye kadar diğer on ayete geçmezdik. Sonra bunları öğrenip kalbimize nakşedince, onunla amel edince diğer on ayete geçerdik.’ diyerek Kur’an ezberlemenin önemini anlatıyor. Hafız, Kur’an’ı taşıyan demektir, hafız, Kur’an’ın hizmetçisidir. Her mesleğin bir piri vardır. Bu işin piri ise Hz. Muhammet (sav)’dir. Ne mutlu hafız olanlara, ne mutlu hafızlara hizmet edenlere.” şeklinde konuşarak hafızları yetiştirmede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Gönderdiği Telgrafla Hafızlarımızı Kutladı

Merasim davetimize, yoğun programı nedeniyle katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gönderdiği telgrafla hafızlarımızı şu cümlelerle tebrik etti. “Hafızını tamamlayan öğrencilerimiz için düzenlenen hafızlık merasimine nazik davetinize içtenlikle teşekkür ederim. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek, hafızlık mertebesine ulaşan 56 öğrencilerimizi ve onların değerli hocalarını, can-ı gönülden tebrik ediyorum. Sevgili hafızlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılarının daim olmasını diliyor, size ve tüm misafirlere en kalbi selamlarımı sunuyorum.”

Erdoğan’ın yanı sıra devlet büyüklerinden; TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Milletvekili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gönderdikleri telgrafla hafızlarımızı kutladılar.

Programa katılamayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de hafızlarımızı, hocalarını ve hafız ailelerini tebrik eden bir telgraf gönderdi.

 

[caption id="attachment_4825" align="alignnone" width="595"] Hafızlarımızın Kur'an Tilavet Ettiği Bölümlerde Hafız Yakınları ve Cemaat Duygulu Anlar Yaşadı[/caption]

Hafızlarımızın Camiye Girişi ve Kur’an Tilavetleri Duygulu Anlar Yaşattı

Hafızlarımızın salâvatlarla camiye girişleri ve Kur’an tilavetleri Hisar Camii’nde coşkuyu doruk noktasına çıkardı.

56 hafızımızın gruplar halinde kısa sureleri tilavet ettiği bölümde, hafız öğrenci aileleri ve yakınları başta olmak üzere merasimi izleyen cemaatte duygu dolu anlar yaşayarak sevinç gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

Lütfi Görmez’in Duasına Göz Yaşlarıyla ‘Amin’ Dendi

Programın sonunda Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez tarafından, duyguların gözyaşlarına karıştığı dua için eller semaya kaldırıldı. Duanın ardından hafızlarımıza, konuşmacılara ve okuyuculara derneğimiz tarafından hazırlanmış olan mezuniyet, onur ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Karabağlar ve Konak müftülüklerinin hafızlarımız için hazırlamış oldukları hediyelerin takdiminden sonra Hafızlık merasimi, öğle namazının kılınması ve dağıtılan ikramlarla sona erdi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun