Ozan Şen, Ezan’ı Güzel Okuma Bölge 1.’si Oldu

Ozan Şen, Ezan’ı Güzel Okuma Bölge 1.’si Oldu

7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması’nda Öğrencimiz Ozan Şen, İzmir İHL’yi başarıyla temsil ederek bölge 1.’si oldu. Hafızlık yarışmasında Ahmet Faruk Gürer İzmir İHL’yi başarıyla temsil ederek bölge 4.’sü oldu.

Burdur, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’nda yapılan yarışmada, hafızlık dalında Manisa Turgutlu İHL adına yarışan Kestanepazarı hafızı Muhammed Emin Çalıklı birinci oldu. Yarışmaya 11 ilden 24 yarışmacı katıldı.

[caption id="attachment_2395" align="alignnone" width="595" caption="Soldan: Ezanı Güzel Okuma Yarışması 1.'si Ozan Şen, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Hafızlık Yarışması 1.'si M. Emin Çalıklı"][/caption]

Yarışmalar Kur’an-ı Kerim'i Genç Nesillere Aktarmak İçin Yapılıyor

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Özel Büro Şube Müdürü Erkıral Balcı, bu tür yarışmaların önemine vurgu yaparak; Yarışmanın asıl amacının Kur’an-ı Kerim’i genç nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

 

Hafızlık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler

1. Muhammed Emin Çalıklı – Manisa Turgutlu İHL (Kestanepazarı hafızı)

2. Sabri Tufan – Muğla Fethiye İHL

3. Ömer Bağ – Denizli İHL (Kestanepazarı hafızı)

4. Ahmet Faruk Gürer - İzmir İHL

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler

1. Ozan Şen – İzmir İHL

2. Turan Tosun – Denizli İHL

3. Adem Bilgetay – Manisa Kırkağaç İHL

13 Mayıs 2012 Pazar günü Adana’da yapılacak olan Türkiye finalinde, Ozan Şen ve Muhammed Emin Çalıklı 8 bölgeden dereceye giren öğrencilerle birlikte Türkiye birinciliği için yarışacak.

Yarışmalara Burdur Protokolü ve Halk Büyük İlgi Gösterdi

Yarışmaya; Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve şube müdürü Ömer Turgut, Burdur İş-Kur Müdürü İsmail Deveci, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş katıldı. İzmir İHL Müdürü Arif Ayyıldız, Kestanepazarı Orta Öğrenim Yurdu Müdür Yardımcısı Zübeyir Kuyubaşı ve öğrencilerimiz de yarışmaya katılarak öğrencilerimize destek oldu. Burdur halkının büyük ilgi gösterdiği yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

[caption id="attachment_2390" align="alignnone" width="595" caption="İzmir İHL'yi Hafızlık yarışmasında Ahmet Faruk Gürer (solda) , Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Öğrencimiz Ozan Şen Başarıyla Temsil Etti"][/caption] [caption id="attachment_2396" align="alignnone" width="595" caption="Burdur Halkı 7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması'na Büyük İlgi Gösterdi"][/caption] [caption id="attachment_2391" align="alignnone" width="595" caption="Yarışmaya Katılan Tüm Yarışmacılar ve Burdur Protokolü"][/caption]   [caption id="attachment_2392" align="alignnone" width="595" caption="M. Emin Çalıklı (solda) ve Ozan Şen, 13 Mayıs 2012 Pazar - Adana’da Yapılacak Olan Hafızlık ve Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali'ne Katılacak  "][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun