Dr. Davut Kaya, Kur’an Kursu Öğrencilerimizi Ziyaret Etti

Dr. Davut Kaya, Kur’an Kursu Öğrencilerimizi Ziyaret Etti

DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Davut Kaya öğrencilerimizi ziyaret etti.

Dr. Davut Kaya, Kestanepazarı Konferans Salonu’nda öğrencilerimizle kısa bir hasbıhal ettikten sonra “Kur’an kurslarının bize kazandırdıkları” konulu bir konferans verdi. Kur’an kursu eğitiminin önemine değindi. “Sevgili öğrenciler, hayatınızın en güzel kararını vermiş durumdasınız Kur’an kursuna gelmekle, Kur’an kursu öğrencisi olmakla.” diyerek öğrencilerimizi verdikleri kararda destekledi.

[caption id="attachment_2369" align="alignnone" width="595" caption="DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Davut Kaya Öğrencilerimizi Ziyaret Etti"][/caption]

Bu Sıralarda Bulunuşumuz, Bu Sırayı Değerlendirme Mükellefiyeti Veriyor

Kur’an kursu öğrencisinin vakit kullanımına da değinen Kaya, “Zaman çok çabuk geçer, bugün bu sıralarda bulunuşumuz, bu sırayı değerlendirme mükellefiyeti veriyor. Örneğin; hafızlık iki yılda yapılıyor kanaati yaygın bir görüş. Niye kendimizi iki yıl yapmaya mecbur edelim. Zaman koymayalım. Hedefimizde ezber olsun. ‘Ben hafızlığımı yapmaya geldim’ Ne kadar erken sona ulaşabilirseniz. Bunun için zamanınızı iyi değerlendirin. Zekânız, kabiliyetiniz, ezber yeteneğiniz neye müsaitse o imkânlarınızı dolu dolu kullanın” diyerek hafızlarımıza tavsiyelerde bulundu.

[caption id="attachment_2368" align="alignleft" width="250" caption="Dr. Davut Kaya"][/caption]

Kaya, öğrencilerimize derslerinde başarılar dileyerek veda ettikten sonra program sonunda bir de Kur’an-ı Kerim tilavet etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun