Öğrencimiz Türkiye İkincisi Oldu

Öğrencimiz Türkiye İkincisi Oldu

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nde bulunan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu öğrencisi 11 yaşındaki Ömer Baydar, Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye 2. oldu. Yarışmada birinciliği 17 yaşındaki Doğukan Yeğin elde etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an kursları arasında düzenlenen 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Erkekler Türkiye Finali' Kütahya Ulu Camii’de yapıldı. Finalde, bulundukları ilçe ve il yarışmalarında birincilik aldıktan sonra bölge yarışmalarında da dereceye girerek final ön eleme turuna geçen 17 öğrenci arasından seçilen 7 öğrenci, Türkiye birinciliği için ter döktü.

ÖMER BAYDAR KÜÇÜK YAŞINA RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİ
Final turunda jüri üyeliğini Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Öztürk üstlendi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu 17 yaşındaki Doğukan Yeğin birinci olurken, Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ve Hisar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Ömer Baydar ikinci oldu. Yarışmayı, Mehmet Hakan Doğan üçüncü olarak tamamladı.

HEDİYELERİNİ PROTOKOL ÜYELERİNDEN ALDILAR
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, yarışmaya katılan öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini tebrik ettiğini dile getirdi. Yarışmaya katılan öğrencilerin ödülleri Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Kütahya Valisi Ömer Toraman ve Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından takdim edildi.

Ömer Baydar- Yasin Uslu

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun