Bir Başarı da Mezunlardan

Bir Başarı da Mezunlardan

Kestanepazarı Hafızı Bölge Birincisi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca düzenlenen Erkek Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması’nda, Kestanepazarı Hafızı Balıkesir Karesi Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Muhammet Emin Çalıklı Marmara Bölge birincisi oldu.

Camii ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca düzenlenen Erkek Din Görevlileri arası hafızlık yarışmasının Marmara Bölge Finali Edirne Selimiye Camii’nde yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un komisyon başkanlığı yaptığı yarışmada Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş, Lalapaşa İlçe Müftüsü Dr. Faruk Koçak ve Şube Müdürü Mücahit Süzen komisyon üyesi olarak görev yaptı.

Okuma sıraları kura ile belirlenen hafız görevlilerin okumalarının tamamlanması sonrası Hafızlık Bölge Yarışması komisyon üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda; Kestanepazarı Hafızı Balıkesir Karesi Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Muhammet Emin Çalıklı Birinci, Çanakkale Gökçeada Şehitler Camii Müezzin-Kayyımı Fırat Akman İkinci, Kocaeli Merkez Karamürsel Yeni Camii İmam-Hatibi Hakan Tuparlak üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin açıklanmasının ardından yarışmaya katılan tüm din görevlilerine Komisyon Başkanı Musa Coşkun tarafından hediye takdim edildi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun