Öğrencilerimiz Hafızlık ve Ezan Yarışmalarında Bölge Birincisi Oldu

Öğrencilerimiz Hafızlık ve Ezan Yarışmalarında Bölge Birincisi Oldu

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması’nda, İzmir İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Faruk Gürer ve Ozan Şen, İzmir İHL’yi başarıyla temsil ederek bölge 1.’si oldu.

Hafızlık yarışmasında Ahmet Faruk Gürer, Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Ozan Şen 26 Mayıs 2013 Pazar günü Düzce’de yapılacak olan Türkiye finalinde İzmir’i temsil edecek ve Türkiye birinciliği için yarışacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden 11 İHL temsilcisi katıldı.

 

[caption id="attachment_4361" align="alignnone" width="595"] Soladan: Ozan Şen, Ahmet Faruk Gürer[/caption]

Hafızlık Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler

1. Ahmet faruk Gürer - İzmir AİHL

2. Turan Tosun - Denizli Cedide Abalıoğlu AİLH

3. Cihat Gümüş - Muğla Köyceğiz Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler

1. Ozan Şen - İzmir AİHL

2. Nurullah Ergenç - Manisa Akhisar AİHL

3. Yasin Memiş - Denizli Cedide Abalıoğlu AİLH

 

[caption id="attachment_4358" align="alignnone" width="595"] Öğrencilerimiz İzmir'i Başarıyla Temsil Ederek Bölge Birincisi Oldu[/caption]

İrfan Balkanlıoğlu: “Yeni Bir Uyanışın Başlangıcındayız”

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin hassasiyetine değinerek ezanı da makamına göre okumanın, insanları 5 vakit camiye davet etmedeki önemine değindi. Balkanlıoğlu: "Bu yolda emek harcayan kişilere teşekkür ediyorum. Geçmişte imam hatip liseleri müdürleri, okulları kapanmasın düşüncesiyle, köyleri tek tek gezerek öğrenci arardı. Bu da pek çok sorunu beraberinde getirirdi. İmam hatip mezunu bir kişi, Kur'an-ı Kerim'i okumakta zorlanıyordu. İmam hatip mezunu ve Kur'an-ı Kerim'i okumakta zorlanan gençlerle karşılaştığımızda çok üzülürdük. Bingöl'de valilik yaparken bunu imam hatip lisesi müdürlerine anlattım. O dönemler geride kaldı. Şimdi kat sayı engeli kalktı, meslek derslerini mükemmel yapmanın yanı sıra diğer derslere de özen ve önem göstermek, hedef ve ilkeler belirlemek gerekiyor. Bu anlamda yeni bir uyanışın başlangıcındayız. Daha güzel günler bizi bekliyor." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Afyon Protokolü Katılımlarıyla Yarışmayı Destekledi

Yarışmaya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın katıldı. İzmir İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, Kestanepazarı Eğitim Kurumları’nı temsilen Kur’an kursu hocalarımızdan Sadık Daştan ve Hasan Hüseyin Türe yarışmaya katıldı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Türkiye Finali - 26 Mayıs 2013 Düzce

Ozan Şen ve Ahmet Faruk Gürer, bölge elemelerinde birinci olan 8 bölge birincisiyle 26 Mayıs 2013 Pazar günü Düzce’de düzenlenecek “İHL’ler Arası Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması”nda ülke birinciliği için yarışacak.

[caption id="attachment_4359" align="alignnone" width="595"] Birinci Olan Öğrencilerimiz Düzce'de Yapılacak Türkiye Finalinde İzmir'i Temsil Edecek[/caption] [caption id="attachment_4360" align="alignnone" width="595"] Öğrencilerimiz Ahmet Faruk Gürer ve Ozan Şen'in İzmir 1.'liğinde Çekildikleri Fotoğrafları[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun