Müftüler Birliği Derneği, İzmir’in Manevi Önderlerini Andı

Müftüler Birliği Derneği, İzmir’in Manevi Önderlerini Andı

2012 yılında İzmir’de kurulan Müftüler Birliği Derneği; “Merhum Müftülerimizi, Din görevlilerimizi ve Toplumumuza Din Hizmeti Sunmuş Manevi Önderlerimizi Anma Günü” programıyla İzmir’e önemli hizmetlerde bulunan din adamlarını andı.

[caption id="attachment_4344" align="alignnone" width="595"] Müftüler Birliği Derneği, İzmir'e Emeği Geçen Din Büyüklerini Andı[/caption]

Bahçelievler Kulalı Hancıoğlu Hacı Halil Camii'nde düzenlenen programda İzmir’e önemli hizmetlerde bulunan merhum din adamları ve müftüler Kur’an ziyafetiyle yâd edildi.

Kestanepazarı kurucu ve hocalarından Salih Tanrıbuyruğu, Ali Rıza Güven, Raif Cilasun, Ali Tosun, Şaban Düz ve Halit Korkusuz’un da anıldığı programda merhum müftüler ve toplumumuza din hizmeti sunan manevi önderler anısına mevlit okundu ve okunan 1001 hatmin duası yapıldı.

Programda açılış tilavetini öğrencilerimizden 2009 Türkiye Birinci Hafız Yunus Emre Vural okudu.

Program sonunda merhum din büyükleri adına lokma döktürülerek vatandaşlara dağıtıldı.

Müftüler, Kutsal Vatanımızın Manevi Mimarlarıdır

Müftüler Birliği Derneği Başkanı Nihat Aktaş açılış konuşmasında: “Bir sivil toplum kuruluşu olan Müftüler Birliği Derneği, 2012 yılında İzmir’de kurulmuştur. Derneğimizin üyeleri; görevde bulunan veya emekli olmuş müftü ve teşkilatımızın diğer kademelerinde görev yapan arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Diyanet hizmetlerine katkıda bulunmak ve sivil toplum kuruluşu olmanın avantajlarını kullanarak sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmek derneğimizin önemli amaçları arasındadır.

Bu bağlamda, bugün burada “Merhum Müftülerimizi, Din görevlilerimizi ve Toplumumuza Din Hizmeti Sunmuş Manevi Önderlerimizi Anma Günü” tertip ettik. Bu vefa gününde, gerek diyanet teşkilatı yoluyla, gerekse sivil toplum kuruluşları aracılığıyla, din hizmeti sunmuş her seviyedeki hocalarımızı, din gönüllülerimizi 1001 hatim - mevlid programı ve dualarla rahmet ve minnetle anıyoruz.

Müftüler, bu kutsal vatanımızın manevi mimarları hatta vatanımızı işgale yeltenen düşmana karşı Rasûlullah’ın izinden gidip mukavemet teşkilatları kuran, korkusuzca vatan savunması yapan mücahit kahramanlardır.” sözleriyle programın anlam ve önemini vurguladı.

Derneğimizin Amacı DİB Hizmetlerine, Sivil Toplum Kuruluşu Olarak Katkı Yapmak

Protokol konuşmalarında Müftüler Birliği Derneği 2. Başkanı Emin Arık: “Derneğimizin amacı sivil toplum kuruluşu olmanın avantajlarından yararlanarak, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmek ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmalarına katkı yapmaktır. Türkiye çapında yüzlerce üyesi olan, ilk halka açık programımızla merhum müftülerimizi ve manevi önderlerimizi anma ve bir vefa günü olarak mevlit ve 1001 hatim programı tertipledik. Aylardır devam eden ve okunan hatimlerin duaları yapıldı. Manevi yönden milletimize, dinimize çok büyük katkılar bırakarak göçen, vefat eden büyüklerimizi anma programıdır. Bu sadece diyanet değil, diğer sivil toplum örgütleri bünyesinde de din hizmeti sunan bütün merhum hocalarımızı anma günüdür.

Derneğimizin bundan sonraki amaçları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerine bir sivil toplum kuruluşu olarak katkı yapmak, paneller düzenlemek, kitaplar dağıtmak ve vatandaşlarımızı dini yönden bilinçlendirmektir." diyerek çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun