Muhterem Celal Yıldırım Hocamız Ebediyete Uğurlandı

Muhterem Celal Yıldırım Hocamız Ebediyete Uğurlandı

Kestanepazarı kurumlarında uzun süre hizmet vermiş olan Muhterem Hocamız Celal Yıldırım vefat etti.

Son dönem İslam Âlimlerinden Aydın, Afyon ve İzmir Müftülüğü yapmış olan Celal Yıldırım Hocamız, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde vefat etti. Tüm hayatı boyunca İslam’a hizmet etmek için çalışan ve sayısız ilim adamının yetişmesinde emeği bulunan ve ardından onlarca yazılı güzel eser bırakan hocamızın Cenaze Namazı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde ikindi namazına müteakip kılındı.

Ailesi, akrabaları, öğrencileri ve sevenleri ile Afyon İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan’ın da katıldığı cenaze namazı sonrası merhumun naaşı Bornova Işıkkent Mezarlığı’na defnedildi.

CELAL YILDIRIM KİMDİR?
Son dönem İslâm âlimlerinden; Aydın, Afyon ve İzmir Müftülerinden.

Ailesi aslen Erzurumlu olup, Rusların Kuzeydoğu Anadolu bölgesini işgali üzerine oradan göç ederek önce Diyarbakır'a ve sonra aynı İlin Kulp İlçesine yerleşmiştir. Celâl Yıldırım 1928'de bu ilçede dünyaya gelmiştir. Muhterem Hocamız Celal Yıldırım, Prof. Dr. Cemal Yıldırım’ın da ağabeyidir.

Ortaokulu bitirdikten (1945) sonra önce babasından, ardından Türkiye ve Mısır’daki çeşitli medreselerde on beş yıl İslâmi ilimler öğrenimi görmüş, tanınmış din bilginlerinden özel dersler almıştır.

Aydın, Afyon ve İzmir başta olmak üzere 25 yıl müftülük görevlerinde bulunarak en son 1979’da İzmir Merkez Vaizliği görevinden kendi isteği ile emekliye ayrılmıştır. İslâmi ilimler alanında yaptığı çalışmalarla dünyaca tanınan Celal Yıldırım, dört çocuk babasıdır.

ESERLERİ:
ARAŞTIRMA-İNCELEME: Ahiret Âlemi ve Safhaları (1962), İslâm Akaidinden Seçmeler (1962), Kadir Gecesi (1963), Mezhep Sahibi Dört İmamın Menkıbeleri (1964), Meşâhîr-i Evliyâdan Dört Kutup (1964), Hikmet Pırıltıları (1964), İnsanlığın Önderi Muhammed Mustafa (1966), Hutbe, Müslümanlara Öğütler (1966), Hadîs-i Şeriere Göre Amellerin Faziletleri (1967), Oruç ve Hükümleri (1971), Kur’an Ahlâkı ve Mezhep İmamlarının Görüş Farklılıkları (2 cilt, 1971-1972), İslâm Bahçesinin Gül Demetleri (1972), İslâm Ahlâkından Parlak Sahifeler (1975), Hane ve Şai Mezheplerine Göre Büyük İlmihal (1976), Tarihte Devlet Adamlarına Işık Tutan İslâm Büyükleri ( 2 cilt (1978), İslâm Fıkhı (4 cilt, 1980), Meal ve Tefsir (30 cüz), İslâm’ın ışığında Asrın Kur’an Tefsiri (11 cilt, 1989)

ÇEVİRİ: Hakikatten Katreler – Dönüş Gününe Hazırlanmak Üzre Tenbihler (İbn Hacer-i al-Askalânî’den,1962), Kelime-i Tevhid Kal’ası İmam (Gazali’den, 1964), Riyâdan İhlâsa, Gurudan Tevazua (Gazali’den, 1965), Tarîkat-ı Muhammediye Tercümesi (İmam Birgivî’den, 1969), Kur’an ve Modern İlim (Prof. Dr. Abdülfettah Tabbara’dan, 1973), Biz ve Bugünkü Batı Medeniyeti (Ebû’l-A’la Mevdudî’den, 1974), Füyûzât-ı Rabbaniyye (Abdülkadir Geylâni, 1975), Gönül İncileri (Abdülkadir Geylanî’den, 1975), Hazinetu’l-Esrar (Seyyid Muhammed Hakkı’dan, 1977), Şeriat-Tarîkat-Marifet-Hakikat (Eş-Şeyh Abdülaziz Derbağ el-İbriz’den, 1979), İslâm Hidayeti (İbni Teymiyye’den, 1999)

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun