Mezunlarımız, 41. Geleneksel Mezunlar Günü’nde Bir Araya Geldi

Mezunlarımız, 41. Geleneksel Mezunlar Günü’nde Bir Araya Geldi

1945 yılından bu yana eğitime devam eden kurumumuz mezunlarının buluştuğu “Kestanepazarı 41. Geleneksel Mezunlar Günü” konferans salonunda düzenlendi.

Programa Kestanepazarı mezunlarının yanı sıra; Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, Konak Müftüsü Zeki Aksoy, Narlıdere Müftüsü Yusuf Çelik, kurum yöneticileri ve davetliler katıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan programda mezunlar, geçmiş yıllardaki anılarını anlattılar. Programın ikinci bölümünde mezunlarımız da söz alarak, Kestanepazarı’yla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Programda, örnek çalışmalarıyla katkı sağlayan mezunlarımızdan Osman Turgut Dilek ve Fidan Dergisinin grafik-tasarım çalışmalarını yapan Grafikhane firmasının sahibi Talip Aytaç’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

[caption id="attachment_3137" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarılılar 41. Geleneksel Mezunlar Gününde Buluştu[/caption]

Bir Telefonunuz Bile Bize Büyük Moral Verir

Programın açılış konuşmasında Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, programa katılanlara hitaben şunları söyledi: “Kestanepazarı’nı ihmal etmeyin. Bir telefonunuz bile bize büyük moral verir. Kestanepazarı iyi yoldadır. Bu sene yaz kursumuzda bulunan 300 kişi Kur’an kursumuzda okumak için müracaat etmiştir. Dualarınızla, ilginizle, alakanızla, yardımınızla Kestanepazarı daha iyi yerlere gelecektir.”

Kestanepazarı’nın Öğrenci Hizmetleri Devam Ediyor

Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman hizmetleri özetleyen konuşmasında “Kestanepazarı’nda hafızlık eğitimi ve imam hatip lisesine giden gençlerimizle hizmetlerimiz devam ediyor. Ancak 4+4+4 eğitim sisteminin getirdiği düzenlemeyle artık ilkokul dördüncü sınıfı bitiren öğrenciler imam hatip ortaokullarına kayıt yaptırıyor. Okula ara vermiyor. Geleneksel sistemimizde 2 yıl ara verilerek hafızlık yapıldığı için, önceki yıllarda olduğu kadar çok hafız yetiştiremeyeceğimizin endişesini güdüyorum” cümlelerine de yer vererek yetkililerin yeni eğitim sistemini gözden geçirmesini talep etti.

[caption id="attachment_3142" align="alignnone" width="595"] Plaketler Takdimleri: LütfiGörmez, Osman Turgut Dilek - Talip Aytaç, Nurkan Boz[/caption] Müftülerimiz Mezunlarımıza Hitap Etti

Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun konuşmasında “Himmeti yüksek, ufku geniş insanların herkesin kaçtığı, herkesin saklandığı bir dönemde ellerine aldıkları bir fidanı dikmek suretiyle memleketi aydınlatmışlardır. Türkiye’nin değişik yerlerinde gittikleri yeri aydınlatan lambalar yetiştirmişlerdir” sözleriyle Kestanepazarı kurucularına olan hayranlığını dile getirdi ve vefat edenlere rahmet diledi. Konak Müftülüğüne bağlı Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursunda belletmen olarak kalmış olan, Konak Müftüsü Zeki Aksoy konuşmasında “Aranızda olmaktan mutluyum ve heyecanlıyım. İki yıl kadar belletmenlik yapmış olmama rağmen, müthiş bir aidiyet duygusuyla buraya bağlıyım. Sizlerin burada geçen yıllarınız kadar ben yaşamadım. Siz çok daha güzel şeyler yaşadınız burada ama eminim Kestanepazarı benim hayatımı değiştirdiği gibi sizin hayatınızı da değiştiren dönüm noktalarından biridir” sözleriyle Konak Müftülüğü görevi boyunca vefa borcunu ödemek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Programa Katılamayan Kestanepazarı Sevdalıları Telgraf Gönderdi

Mezunlar gününe katılamayan gönül verenlerimizin telgraflarının okunduğu programda; sağlık sorunları nedeniyle programa katılamayan Fidan Eğitim Kurumları Onursal Başkanı Hulusi Hatiboğlu, yoğun programları dolayısıyla katılamayan Siirt Tillo Müftüsü Mustafa Karaman ve Kestanepazarı Kahramanmaraş Temsilcisi Emin Üzüm’ün telgraflarına yer verildi.

[caption id="attachment_3143" align="alignnone" width="595"] Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun - Konak Müftüsü Zeki Aksoy[/caption] Mezunlar Kestanepazarı’nı Anlattı

Programda mezunlarımızdan Abdullah Özbey, Nuri Akay, Yahya Alkın, Arif Keleş ve Prof. Dr. Refik Korkusuz söz alarak duygularını dile getirdiler.

Programın sunuculuğunu da gerçekleştiren Fidan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz, son bölümde, Kestanepazarı mezunu olarak bir konuşma yaptı. Nurkan Boz, Kestanepazarı mezunları olarak organize bir şekilde hizmetlere katkı sağlanamadığını; mezunlarla ilgili çalışmaların, Kestanepazarı Mezunları Derneği tarafından gerçekleştirilmesinin daha verimli olacağını anlattı. Mezunlarımızın kendi aralarında organize olarak Kestanepazarı kurumlarının kurum dışı hizmetlerine katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Boz, ciddi bir hizmet potansiyeline sahip olan Kestanepazarı mezunlarının bir an önce kurumsal yapısını tamamlayarak, hizmet paylaşımında yer alması gerektiğini vurguladı.

Program sonrası mezunlarımıza öğle yemeği ikram edildi. Mezunlarımız İzmir Körfezi tekne turunda eski günleri yâd ederek hasret giderdiler.

[caption id="attachment_3144" align="alignnone" width="595"] Abdullah Özbey - Yahya Alkın - Nuri Akay[/caption] [caption id="attachment_3150" align="alignnone" width="595"] Arif Keleş - Prof. Dr. Refik Korkusuz - Ebubekir Karaaslan[/caption] [caption id="attachment_3153" align="alignnone" width="595"]  Mezunlar Günü Vapur Gezisine Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerimiz de Katıldı[/caption] [caption id="attachment_3155" align="alignnone" width="595"] 41. Geleneksel Mezunlar Günü Hatıra Fotoğrafı[/caption]

Duyuru: Her yıl Temmuz’un ikinci Cumartesi Günü yapılan mezunlar günümüz, önümüzdeki yıl, Ramazan ayı nedeniyle, bir hafta önceye yani 6 Temmuz 2013 Cumartesi gününe alınmıştır.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun