Eğitim-Öğretim Faaliyetlerimiz Başarılarla Devam Ediyor

Eğitim-Öğretim Faaliyetlerimiz Başarılarla Devam Ediyor

Kestanepazarı 2011-2012 eğitim-öğretim yılını başarılarla geride bıraktı. Kurumlarımız yeni eğitim yılına yaz kurslarına katılan öğrencilerimizle hazırlanıyor.

Eğitim Koordinatörü Mustafa Yıldırım eğitim yılı sonundaki öğrenci durumunu ve yaz kurslarındaki öğrenci durumunu değerlendirdi. Yıldırım, ayrıca 2012 yılı Kur’an kursları ve İmam Hatip Liseleri arası yarışmalarda Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki İHL’lerde yarışarak Kestanepazarı’na başarılar getiren öğrencilerimize teşekkür etti.

 

[caption id="attachment_3119" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı 2011-2012 Eğitim - Öğretim Yılını Türkiye Çapında Başarılarla Geçirdi[/caption]

Kur’an Kurslarımızda Hafızlık Eğitimi Sürüyor

Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu hafızlığa çalışan 30 öğrencisiyle; Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hafızlığa çalışan 133 öğrencisiyle eğitim hizmetlerine devam ediyor. Eğitim yılı başında kursumuza gelerek hafızlığa ayrılmayan 160 öğrenci imam hatip lisesine başlamak için yeni eğitim yılının başlamasını bekliyor.

Kestanepazarı Hatay Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, İzmir İHL’ye giden 272 öğrencisinin, okullarında Kestanepazarı’nı başarıyla temsil etmesinin sevincini yaşıyor. Yurdumuz yaz Kuran kursu programına katılan 245 öğrencimizle eğitime devam ediyor.

Lise son sınıfa giden 30 öğrencimiz de heyecanla üniversitelere giriş sınavlarının sonuçlanmasını bekliyor.

Yaz Kur’an Kursları

2012 yılı itibariyle ilköğretim 8. sınıfı bitiren 245 öğrencimiz yatılı yaz Kur’an Kursu’na katılarak yeni eğitim yılında Kur’an kurslarımızda hafızlık eğitimi almak için çalışmalarına devam ediyor.

Genç Yıldızlar Yaz Kur’an Kursu programımız ise İzmir İHL binasında ilköğretim okullarına devam eden 60 çocuğa, gündüzlü olmak üzere Kur’an-ı Kerim, ibadet, ahlak, siyer gibi dini konularda destek oluyor.

 

[caption id="attachment_3120" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Eğitim Öğretim Hizmetleri Yaz Aylarında da Devam Ediyor[/caption]

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun