MEB Okullara Z Kütüphaneler Kuruyor

MEB Okullara Z Kütüphaneler Kuruyor

MEB ve iş adamlarından oluşan Merter Platformu arasında ''Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi'' protokolü, ''Z Kütüphane''nin oluşturulduğu Esenyurt'taki Halil Fahri Orman İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, son yıllarda bilişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte okumanın tüm dünyanın ciddi sorunu haline gelmeye başladığını belirterek, ''Pek çok ülke, artık okumamaya, daha çok bilişim üzerinden oyun oynamaya başladı. Biz her ikisini, bilişim teknolojilerini de kullanırken okuma alışkanlığını kazandıracak bir tasarım yapmaya çalıştık'' dedi.

[caption id="attachment_3164" align="alignnone" width="595"] MEB ve İş Adamlarından Oluşan Merter Platformu Okullara Z Kütüphaneler Kuruyor [/caption] Kütüphaneler, Binaların En Rahat ve Sürekli Kullanıma Sunulacağı Yerlerde Olmalı

Törende yaptığı konuşmada Dinçer, bundan yaklaşık 5-6 ay önce ''Okullar Hayat Olsun'' projesini başlattıklarını hatırlatarak, projenin üç ana bileşeni bulunduğu söyledi. Bakan Dinçer, bunlardan birincisinin kütüphane ve bilgisayarlar üzerine kurgulandığını dile getirerek, kütüphanelerin genellikle okulların en üst katlarında, koridorların son bölümlerinde bulunduğunu ve birkaç raftan oluştuğunu ifade etti. Kütüphanelerin, velilerin ve öğrencilerin mümkün olduğunca rahat şekilde yararlanacağı, binaların en kolay ve rahat yerinde, sürekli kullanıma sunulacağı bir yerde olmasını istediklerini vurgulayan Bakan Dinçer, kütüphane ve bilgisayarları bir araya getirdiklerini ve bu yerleri sürekli açık kalacak şekilde yeniden tasarladıklarını kaydetti.

[caption id="attachment_3165" align="alignleft" width="200"] Bakan Ömer Faruk Dinçer[/caption]

Türkiye Genelinde 20 Kütüphane Oluşturulacak

Bakan Dinçer, Merter Platformu işbirliğinde hayata geçirecekleri kütüphanelerin, kitap, internet erişimi, bilgisayar ve zeka geliştirici materyalleriyle birkaç farklı misyonu taşıdığını anlatarak, esas amaçlarının kütüphaneyle çocukları kitaba yakınlaştırmak ve kitabı sevdirmek olduğunu kaydetti. Projenin özel ve kamu işbirliğiyle hayata geçirildiğini dile getiren Bakan Dinçer, bugün imzalanan protokolle 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 20 kütüphane oluşturulacağını kaydetti.

 

Bakan Dinçer, bugüne kadar formel şekilde kütüphanelerin oluşturulduğunu, ancak bunların çocukları fazla cezbetmediğine işaret ederek, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasının ardından eğitimde bir paradigma değişikliği yapmaya başladıklarını anlattı.

Konuşmanın ardından, Bakan Dinçer ve beraberindekiler, Esenyurt'taki Halil Fahri Orman İlköğretim Okulu'nda açılışını gerçekleştirdikleri kütüphaneyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Dinçer ve Merter Platformu Başkanı Cengiz Acar, daha sonra, Türkiye genelinde 20 kütüphanenin oluşturulmasını kapsayan ''Z Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi'' protokolünü imzaladı.

[caption id="attachment_3167" align="alignnone" width="595"] Zenginleştirilmiş Kütüphaneler Modern Dizaynıyla Öğrencilerin Okuma Kültürünü Geliştirmeyi Hedefliyor[/caption]

 

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/haberler

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun