Kosava İslam Birliği’nden Kestanepazarı’na Ziyaret

Kosava İslam Birliği’nden Kestanepazarı’na Ziyaret

Kosova İslam Birliği Başkanlığı - Drgash İslam Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan’ı makamında ziyaret etti. Kestanepazarı’ndaki Kur’an ve Hafızlık eğitimi hakkında da bilgi alan heyet, Kestanepazarı’nın bilgi birikimi ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Kosova İslam Birliği Başkanlığı - Drgash İslam Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Baş İmam Xhafer Fejziu, Genel sekreter Nail Halimi, Prizren İslam Birliği Eski Başkanı Lutfi Ballek ve beraberindeki heyet Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan’ı ziyaret etti. Heyetteki birçok kişinin Türkiye’ye ilk kez geldiğini tüm heyetin ise İzmir’e ilk kez geldiğini dile getiren Prizren eski İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

“KESTANEPAZARI’NIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTERİZ”
Ziyaret sırasında, Başkan Cüneyd Dayhan ile birlikte Eğitim Kampüsü’nü gezen heyet ayrıca Kestanepazarı’nda verilen Kur’an ve Hafızlık Eğitimi hakkında da bilgi aldı. Kur’an kursu ve yurt binalarını inceleyip, hafız talebeler ile birlikte namaz da kılan heyet adına söz alan Drgash İslam Birliği Baş İmamı Xhafer Fejziu, “Burada meydana getirdiğiniz fiziki imkânlar çok iyi. Binaların kullanım kolaylıkları ve çeşitliliği, kaliteli bir eğitim için çok önemli. Bizler de Kestanepazarı’nın bilgi ve tecrübelerinden yararlanıp, kendi ülke ve şehrimizde de benzer alanlar inşa edip, böyle güzel hizmetler vermeyi amaçlıyoruz. Hem misafirperverliğiniz hem de bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz” dedi.

“OSMANLI EMPERYALİST DEĞİLDİ”
Kendisinin daha önce Türkiye’ye geldiğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini dile getiren Prizren İslam Birliği Eski Başkanı Lutfi Ballek, “Heyetimizdeki birkaç arkadaşımız dışında birçok üyemiz Türkiye’ye ilk kez geliyor. Tüm heyet olarak ise İzmir’e ilk kez geldik. Türkiye’yi ve İzmir’i de çok beğendik” dedi. Kosovalılar olarak yaklaşık 500 yıl Osmanlı hâkimiyetinde kaldıklarını da dile getiren Ballek, “Şaynız tüm heyette benimle beraber sadece 1 kişi daha Türkçe bilmekte. Kosova’da da Türkçe bilen çok azdır. Bu da Osmanlı’nın asla bir emparyalist devlet olmadığını, yönettiği yerlerde herkesin kültürüne saygı duyup onlara özgürlük tanıdığının en büyük kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

“BALKANLAR BİZİM GÖNÜL COĞRAFYAMIZDADIR”
Yapılan ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, balkanların Türk insanının gönlünde her zaman ayrı bir yer tuttuğunu belirtti. İki ayrı devlet ve millet olarak görünsek de tüm Müslümanlar kardeştir diyen Başkan Dayhan, “Sizler bulunduğunuz şehirlerde bizlerden ayrı olduğunuzu sakın düşünmeyin. Balkanlar her zaman bizim gönül coğrafyamızdadır. Sizler bizim her daim kardeşi, dostu gönüldaşı olarak kalacaksınız” şeklinde konuştu. Programın sonunda Drgash İslam Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Baş İmam Xhafer Fejziu, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan’a ziyaret anısına hediye takdim etti. Ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Programın sonunda Drgash İslam Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Baş İmam Xhafer Fejziu, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan’a ziyaret anısına hediye takdim etti.
Drgash İslam Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Kur’an kursu ve yurt binalarını inceleyip, hafız talebeler ile birlikte namaz kıldı.

Prizren İslam Birliği Eski Başkanı Lutfi Ballek (Sağdan ikinci) Osmanlı Devleti'nin Emperyalist bir ülke olmadığını, yaklaşık 500 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Kosova'da çoğu kişinin Türkçe bilmemesinin bunun kanıtı olduğunu dile getirdi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun