Kestanepazarı’nda Kurban Sevinci Bayram Namazıyla Başladı

Kestanepazarı’nda Kurban Sevinci Bayram Namazıyla Başladı

Kestanepazarı’nda Kurban Bayramı, her yıl olduğu gibi hayırseverlerin de katılımıyla sevinçle karşılandı. Hep birlikte kılınan bayram namazı sonrası kesim yerine geçildi. Kurbanlıklar tekbirler eşliğinde İslami usüllere uygun olarak kurban edildi.

Kestanepazarı gönüllüleri ve hayırseverleri, Kestanepazarı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kestanepazarı personelleri ile birlikte kurban bayramı namazını Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü içerisinde bulunan Tanınmış Mescidi’nde kıldı. Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı imamlığında kılınan namazın ardından hep birlikte kurban kesim yerine geçildi.

KURBANLARININ KESİLİŞİNE TANIKLIK ETTİLER
Hayvanlarının kurban edilişine tanıklık etmek isteyen hayırseverlerin de katılımıyla gerçekleşen Kurban İbadetinde tekbir sesleri hiç eksik olmadı. Kestanepazarı’nda Kurban İbadetinin İslami usüllere ve hijyen kurallarına tam manası ile uyularak gerçekleştiğini dile getiren Kurban Sorumlusu Halil Taşcı, “Kurban hizmetinde gerekli denetimler hem dernek görevlilerince hem de ilçe gıda tarım müdürlüğü görevlilerince gereği şekilde yerine getirildi. Hayırseverlerimizin arzu ettikleri hayvanlar tamamen İslami usullere göre ve hijyen kurallarına bağlı kalınarak kurban edildi. İsteyen bağışçılarımız kesim esnasında kurbanının başında bulunurken, vekâlet ile kesimleri yapılan kurbanların sahibi hayırseverlere de mesaj yolu ile bilgi verildi” dedi.

KURBAN HİZMETİNDE SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR
Kurban kesim tesislerinde son teknolojiyi takip ederek İslami usullüre uygun olarak hızlı ve hijyenik bir hizmet verdiklerini dile getiren Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği İdari İşler ve Personel Müdürü Ahmet Özer, “Kesim tesisimizde büyükbaş hayvanlar için hidrolik yan yatırma makinesi ile küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için makara sistemi, deri soyma makinesi ve elektronik et kesme ve parçalama makinelerimiz mevcut. Bu sayede çok kısa sürede bir kurbanın tüm işlemleri yapılarak etler parçalanmış olarak bağışçımıza teslim edilmekte. Bağışçılarımızın memnuniyeti de bizleri son derece mutlu etmekte” şeklinde konuştu.

Kestanepazarı gönüllüleri ve hayırseverleri, Kestanepazarı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kestanepazarı personelleri ile birlikte kurban bayramı namazını Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü içerisinde bulunan Tanınmış Mescidi’nde kıldı. Bayram namazının imamlığını Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Yurt Yöneticisi de olan Halil Taşcı yaptı.
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, Kestanepazarı Kurban Sorumlusu Halil Taşcı
Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kestanepazarı çalışanları da Kurban Kesim Alanı'nda bayramlaştı. Vatandaşlar son teknoloji kullanılarak yapılan kesim alanından çok memnun olduklarını dile getirdi.
İsteyen bağışçılar kurbanları kesilirken başında bulunarak tekbir getirdi. Kimi bağışçılar hayvanlarını son kez severek Allah'a Kurban etmenin huzurunu yaşadı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun