Kestanepazarı Yaz Okulu’na Muhteşem Kapanış

Kestanepazarı Yaz Okulu’na Muhteşem Kapanış

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği bünyesinde açılan yaz okulu, öğrencilerden büyük ilgi gördü. İlkokul 3 ve 4. sınıfı bitiren minik öğrenciler katıldıkları yaz okulunda hem gönüllerince eğlenerek yaz tatilini değerlendirdiler hem de Kur’an-ı Kerim’den robotik kodlamaya, matematikten ebru atölyesine kadar ilim, bilim ve sanat eğitimleri alarak kişisel gelişimlerine katkı sağladılar.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği sahip olduğu fiziki imkânlarını yaz tatillerini eğelenerek öğrenmek isteyen minik öğrenciler için seferber etti. Bu kapsamda ilkokul 3 ve 4. Sınıfı bitiren 72 öğrencinin katılım sağladığı 6 haftalık bir yaz okulu planlandı.

KİŞİSEL GELİŞİM ETKİNLİKLERİ
Yaş gruplarına göre sınıflara ayrılan öğrencilere 6 haftalık eğitim planı süresince, Kur’an-ı Kerim, Karakter Eğitimi, Türkçe, Matematik, Robotik Kodlama, Akıl Oyunları, Güreş, Ebru ve Ahşap Atölyesi kursları verildi. Futbol turnuvası, piknik, yüzme, sinema ve kültürel gezilerin de yer aldığı yaz okulu boyunca minik öğrenciler gönüllerince tatil yapıp eğlenirken aynı zamanda kişisel ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlama imkânı buldu.

SON GÜN ŞENLİK HAVASINDA GİBİ GEÇTİ
Yaz okulu boyunca birçok sosyal ve kültürel etkinlikte yer alan minik öğrenciler kendilerini büyük bir eğlencenin içinde buldu. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından Kestanepazarı Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesi adeta şenlik alanına çevrildi. Tırmanma kulesi, takım langırtı, mini basket ile engel parkuru gibi devasa oyuncakların olduğu ve yüz boyama, balon oyuncak yapımı, pamuk şeker yapımı atölyelerinin de olduğu etkinliklere katılan öğrenciler unutulmaz bir gün daha geçirdi.

KATILIM SERTİFİKALARINI BAŞKANDAN ALDILAR
Günün sonunda Yaz Okuluna kapanışı için yapılan törende öğrenci ve velilere seslenen Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, “Gönüllü olarak katıldıkları bu güzel eğitimi tamamlayan tüm yavrularımızın vatanımıza, milletimize, İslam’a ve İnsanlığa hayırlı, çevrelerinde her zaman örnek ve önder kişilik olarak yetişmiş bireyler olacaklarına inanıyorum” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Cüneyd Dayhan, tüm öğrencileri teker teker tebrik ederek kendilerine yaz okulu katılım sertifikalarını teslim etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun