Feyyaz İdin İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi

Feyyaz İdin İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi

İzmir Karabağlar Müftümüz Feyyaz İdin’in Gaziantep Şehit Kâmil İlçesine Müftü olarak atanmasının ardından kendisine bir uğurlama töreni düzenlendi. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Kampüsü’nde gerçekleşen törene Karabağlar’da görevli Diyanet Personeli katıldı. Törende söz alan Müftü İdin, tüm personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Artık Gaziantep’de de bir eviniz var. Yolunuz düştüğünde sizleri misafir etmekten büyük mutluluk duyarım” dedi.

BAŞKAN CÜNEYD DAYHAN’I ZİYARET ETTİ
Aydın’ın Çine ilçesinden yaklaşık 3 yıl önce İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’a Müftü olarak atanan Hafız Feyyaz İdin, kendi isteği üzerine alınan atama kararı ile Türkiye’de ki birçok ilden daha büyük olan Gaziantep’in Şehit Kâmil İlçesi’ne müftü olarak atandı. Müftü Feyyaz İdin’in atamasının açıklanması üzerine Karabağlar Müftülüğü Personeli kendisi için bir uğurlama töreni düzenledi. Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’nde düzenlenen uğurlama töreni sabah kahvaltısı ile başladı. Müftü İdin burada, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan ve Karabağlar’daki personelleri ile birlikte kahvaltı yaptı. Ardından Müftü İdin, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan ve yönetim kurulu üyelerine veda ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Cüneyd Dayhan Feyyaz İdin’e yeni görev yerinde başarı dileklerinde bulundu.

PERSONELİ İLE HELALLEŞTİ
Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende söz alan Müftü İdin, İzmir’de geçirdiği görev süresi boyunca çok güzel anılar biriktirdiğini dile getirdi. Karabağlar’da görevli tüm diyanet personeline görev süresi boyunca yapmış oldukları hizmetten dolayı teşekkür eden Müftü İdin, “Görev sürem boyunca hiçbir personelimiz ile şahsi bir kırgınlığımız olmamıştır. İşlerin yönetmelikler çerçevesinde hukuka uygun yapılması adına gördüğüm yanlışlık ya da aksaklıkları dile getirirken ola ki bilmeden istemeden kalbini kırdığım bir kişi var ise kendisinden özür dilerim. Benden yana tüm haklarınız helal olsun. Sizlerden de bana hakkınızı helal etmenizi isterim.” dedi.

TÜM PERSONELİNİ DAVET ETTİ
Salonda bulunan tüm personellerin de hep bir ağızdan kendisine teşekkür ettiği Müftü İdin, tüm personelini Gaziantep’teki yeni adresine de davet etti. İzmir’de kendisinin çalacak çok kapısı olduğunu dile getiren Müftü İdin, “Sizlerin de artık Gaziantep’de çalacağınız en az bir kapınız var. Olur da yolunuz düşer ise sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyarım” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 8. İLÇESİNE ATANDI
İlçe, adını; 21 Ocak 1920'de, Antep Savunması sırasında, 14 yaşındayken annesinin yüzündeki peçeyi indirmek isteyen sarhoş Fransız askerlerine karşı çıkan ve bu yüzden süngü darbesi ile öldürülen Mehmet Kâmil’den almaktadır. Antep Savunması'nın ilk kaybı olarak nitelendirilen Mehmet Kâmil, olaydan sonra Şehit Kâmil ismini almıştır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısında yer alan ilçe 143 mahalleden oluşmakta ve bin 268 km²'lik bir alanı kapsar.

Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz Bölgeleri arasında kalan ilçede her iki bölgenin iklimi ve özellikleri görülür. 2015 Yılı adrese dayalı nüfus tespit sonuçlarına göre 726 bin 831 kişilik nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 8. ilçesidir.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun