KAESU Akademi Kestanepazarı Atölyelerini Ziyaret Etti

KAESU Akademi Kestanepazarı Atölyelerini Ziyaret Etti

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nde yapılan atölyeleri KAESU Akademi’de eğitim gören öğrenciler de deneyimledi. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilerimizin kullanımı için yapılan atölyeleri gören KAESU Akademi’nin Kurucusu Uzman Psikolog Esra Dağhan ve beraberindeki öğrencileri atölyelerde keyifli anlar yaşadı.

Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’nde bulunan Ahşap, Ebru ve Robotik Kodlama Atölyeleri geçtiğimiz hafta sonu KAESU Akademi’nin öğrencilerini ağırladı. Kestanepazarı’nda hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilerimiz için yapılan ve öğrencilerin boş vakitlerini doğru bir biçimde değerlendirip, eğlenerek öğrenmelerini sağlayan atölyelerimiz KAESU Akademi’den de tam not aldı.

ÇALIŞMALAR EĞİTİM KURUMLARI İLE UYUM İÇİNDE YAPILIYOR
Kestanepazarı’nda bulunan atölyeleri öğrencileri ile birlikte inceleyen KAESU Akademi’nin kurucusu Uzman Psikolog Esra Dağhan, kendi bünyelerinde de birçok atölyenin bulunduğunu belirterek, Kestanepazarı’nın öğrencilerin eğitimi için yapmış olduğu atölye çalışmalarının çok yararlı olduğunu dile getirdi. Kurumlarında asıl amaçlarının çocukların kendi yeteneklerini bulmalarına ve bunları geliştirmelerine rehberlik etmek olduğunu da belirten Dağhan, “Tüm çalışmalarımız öğrencilerimizin eğitim gördüğü devlet ve MEB’e bağlı özel okullarla, gruplar halinde uyum içinde yürütülüyor. Kurumumuz bünyesinde bulunan sanat terapisti, duygolog, sınıf öğretmeni, sosyolog ve pedogog ile çocuk edebiyatı yazarları ile çalışıyoruz. Tüm bunların dışında bir de ayrıca mutfak atölyemiz mevcut. Burada da aynı zamanda çocuk yazarı olan profesyonel aşçımız bulunmakta” dedi.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR”
Hayatta tasarruf edilemeyecek en önemli konunun çocuklarımız eğitimi olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Dağhan, “Unutmayalım ki her çocuk özeldir. Bizler kendimizi IQ’sal olarak değerlendirmeyle kısıtlamıyoruz. Kimsenin de çocuklarına böyle yaklaşmasını tavsiye etmiyoruz. Uygun çalışma ortamı ve başarı için aradığımız sadece 3 kriter mevcut. Çocuğun kendini ifade edebilmesi, ailenin eğitimcilerle koordineli çalışması ve çocuklarımızın sosyal zekâsının yeterli seviyede olması. Bu 3 kriter mevcut ise inanın her çocuğun kendisinde var olan ve sergilediği ya da gizlediği özelliği bularak geliştirmek ve çocuğumuzu geleceğe en iyi şekilde tam donanımlı hazırlamak mümkündür” dedi.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitimi için de Kestanepazarı’nın yüklenmiş olduğu misyonu ve çabasını takdirle karşıladığını dile getiren Uzman Psikolog Dağhan, eğitim kampüsü içerisinde yapılan eğitim çalışmalarının ve atölyelerin geleceğin gençlerinin yetişmesinde çok önemli bir rol üstleneceğini bildirdi.

Atölyeleri deneyimleyen KAESU Akademi’nin öğrencileri gün sonunda yaptıkları eserler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun