İzmir İHL Ziyaretlerinde, Öğrencilerin Okul Tercihlerinde İHL’nin Arttığı Konuşuldu

İzmir İHL Ziyaretlerinde, Öğrencilerin Okul Tercihlerinde İHL’nin Arttığı Konuşuldu

Kestanepazarı yetkilileri yeni açılan imam hatip liselerini ziyaret etti. Ziyarette imam hatip liselerinin artan öğrenci taleplerine cevap vermesi gerektiği konusu konuşuldu.

Halkla ilişkiler müdürü Mustafa Yaman ve İzmir İHL Müdürü Arif Ayyıldız arasında geçen konuşmada İmam – Hatip Liselerinin önündeki bazı engellerin kaldırılmasıyla birlikte bu okulları tercih eden öğrenci sayısının Türkiye genelinde artmaya başladığı konusuna değinildi.

[caption id="attachment_677" align="alignleft" width="595" caption="Soldan: İzmir İHL Ziyareti / Müdür Arif Ayyıldız - Mustafa Yaman"][/caption] İzmir İmam Hatip Lisesi Eğitim Binası, Artan Öğrenci Talebine Cevap Veremiyor  

İzmir’e 4 yeni imam hatip lisesi kazandırılmasının iyi bir gelişme olduğu, fakat yinede bu okullara olan talep fazlalığı sebebiyle kontenjanların artması gerektiğini belirten Ayyıldız, İzmir’in merkezinde, Hatay’da bulunan okullarının öğrenci sayısında geçen yıla oranla % 30’luk bir artış olduğunu söyledi.

2011 – 2012 Eğitim yılına 1260 öğrenci, 85 öğretmenle başlayan okul yöneticileri, gelecek seneye bu okullarda eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrencilerin taleplerini karşılayamayacaklarını düşünüyor. 

Milli eğitim standartlarında bir sınıfın 30 kişi olduğunu söyleyen Ayyıldız; bizim sınıf başına düşen öğrenci sayısı 45 diyiyor.

[caption id="attachment_683" align="alignleft" width="595" caption="Soldan: Mustafa Yaman - İzmir İHL Baş Müdür Yard. Ramazan Aydın"][/caption] İmam Hatip Liseleri Toplumun Daha Huzurlu ve Mutlu Olmasını Sağlıyor

İzmir İHL Müdür Başyardımcısı Ramazan Aydın ise İmam Hatiplerin verdiği eğitimle gençlerdeki manevi ve milli duyguları arttırdığı bunun akabinde de İmam Hatip olan yerlerde daha mutlu ve huzurlu bir toplum yapısı oluştuğunu vurguladı.

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun