İzmir İl Müftülüğü, Cami Bahçe ve Çevresini Düzenleme Yarışması Birincisi Özer Acıtaş Camii

İzmir İl Müftülüğü, Cami Bahçe ve Çevresini Düzenleme Yarışması Birincisi Özer Acıtaş Camii
Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması” düzenledi.

İzmir İl Müftülüğü’ne bağlı 1767 caminin değerlendirildiği yarışmasında İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu başkanlığında, Peyzaj Mimarı Selda Erürün, Ziraat Mühendisi Metin Yüzer ve Orman Yüksek Mühendisi Osman Avcı’nın yaptığı değerlendirme sonucu, finale kalan 7 cami arasından birinci, Gaziemir İlçe Müftülüğüne bağlı Özer Acıtaş Camii seçildi. Kestanepazarı mezunu olan cami imam hatibi Fatih Gönen’e birincilikleriyle ilgili sorduk;

[caption id="attachment_660" align="alignleft" width="595" caption="Gaziemir Özer Acıtaş Camii, Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması'nda Birinci Oldu"][/caption]  

Fidan: Hocam, bu güzel bahçenin sırrı nedir?

Fatih Gönen: Desteklerini esirgemeyen cemaatimiz, derneğimiz ve bizim koordineli çalışmalarımızla ortaya çıkan güzel bahçemiz, cami temizlik görevlimiz tarafından bir bahçıvan gibi sürekli kontrol ediliyor ve düzenleniyor. Mevsimine uygun çiçekler dikiliyor. Duyarlı cemaatimiz bize bu konularda yol gösteriyor.  Ayrıca camimiz estetik bir görünüme sahip, çift minareli ve minareler çiniyle kaplı. Selçuklu mimarisini andıran bir görüntüsü var.

Fidan: Böyle güzel bir caminin imamı olmak nasıl bir duygu?

Fatih Gönen: Bu camiye teravih namazı, Cuma namazı için uzak ilçelerden bile gelenler oluyor. “Hocam, hayatımızın en güzel Ramazanı’nı geçirdik” “Namazlarımızı huşu içinde kıldık” gibi birçok olumlu cümle duyduk. Dini, camiyi ve Kur’an’ı insanlara sevdirebildiysek bizim için ne mutlu.

Ayrıca konum itibariyle buraya gerekli olan bu camiyi yaptıran Acıtaş ailesi, derneğimiz ve cemaatimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu eserler hepimizin.

[caption id="attachment_662" align="alignleft" width="595" caption="Gaziemir Özer Acıtaş Camii Bahçesinden Bir Görünüm"][/caption]   [caption id="attachment_670" align="alignleft" width="595" caption="Özer Acıtaş Camii, İzmir'de 1767 Cami İçinde Bahçesi En Güzel Cami Seçildi"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun