Hisarlı Gençlerden Damper Kazalarını Durduracak Proje

Hisarlı Gençlerden Damper Kazalarını Durduracak Proje

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Millî Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımız tarafından hamiliği yapılan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yazar, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut ve Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin katıldı. İmam hatipli gençler fuar alanında TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerini tanıtırken, en büyük ilgiyi açık unutulan damperlerin köprülere çarparak oluşturduğu kazaları engelleyecek sinyalizasyon sistemi gördü.

OKUL, BU ÜLKENİN ŞARKISINI SÖYLEYECEK GENÇLERİN YUVASIDIR
Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında desteklenmesine karar verilen projelerini okul bahçesinde kurduğu alanda sergiledi. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yahşi, inşaatı tamamlanmak üzere olan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasını gezdiklerini de belirterek, “Sosyal donatıları ile insana değer katacak, beceri tasarım atölyeleri ve diğer tüm unsurları ile gelecek öğrencilere bir aile sıcaklığı içerisinde eğitim öğretim verecek bir okulun tamamlanma arifesindeyiz. Buranın, bu güzel ortamda yetişecek ve bu ülkenin şarkısını söyleyecek siz gençlere ait bir yuva olduğunu söylemekte büyük bir fayda olduğu kanaatindeyiz” dedi.

“GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM”
Konuşmasında gençlere de seslenen Dr. Yahşi, “Buralardan istikameti düzgün, donanımı gayet iyi, bu ülkenin bayrağını dalgalandıracak ve her daim temel değerlerine sahip çıkacak bir gençliğin yetişeceğine yürekten inanıyoruz. Siz özgüven sahibi, donanımlı kendinden emin bir şekilde iyi bir mücadele ile gelecekte sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında güzel işler başaracağınıza inanıyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onların çalışmaları bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin ardından kürsüye gelen Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rasim Çakmak, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında ürettikleri 20 projenin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirterek, “Proje kapsamında 16 öğretmenimiz 70 öğrencimiz ile birlikte gece gündüz demeden fedakârca çalıştılar. Ülkemizin kalkınması ve gençlerimizin yetişmesini için canla başla çalışan tüm öğretmen arkadaşlarımı, derslerinden arta kalan zamanı ülkemiz ve insanlığın gelişimi için bilim üretmek için değerlendiren öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu çalışmaların gerçekleşmesi için bizlere de her daim destek olan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Millî Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı’na ve Okul Aile Birliği üyelerimize bir kez daha teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

DAMPER KAZALARINI ÖNLECEYECEK SİNYALİZASYON SİSTEMİ Konuşmaların ardından Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi açılış kurdelesini birlikte keserek projelerin yer aldığı stantları birlikte gezdi. Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi gençlerin 3D yazıcı ile ürettikleri parçalar ve yazdıkları kodlarla tamamen el üretimi olan Drone’un tüm katılımcıların takdirini kazanırken, ülkemizde de sık sık meydana gelen damper kazalarını engelleyecek sinyalizasyon projesi de büyük ilgi gördü.

Proje yürütücüsü olan Fizik Öğretmeni Kader Boyacı’nın danışmanlığında imam hatipli gençlerin gerçekleştirdiği projede, köprülere yakın mesafede köprü yüksekliğine göre ayarlanabilir bir yükseklik sensörü yerleştiren öğrenciler, belirtilen değerlerden daha yüksek bir aracın köprüye yaklaşması durumunda köprü üzerindeki ekrana uyarı yazısının ve dikkat sinyallerinin gönderilmesini sağlıyor. Tüm uyarılara rağmen aracın damperinin kapatılmaması durumunda, hem araçta hem de karayolunda sesli bir uyarı sinyali verilirken, azami mesafeye girilmesi halinde ise GPRS kontrolü ile aracın durdurulması da mümkün kılınıyor.

Yaptıkları proje ile Teknofest Teknolyoji Festivali’ne katıldıklarını dile getiren Danışman Öğretmen Boyacı, projemiz 4 aşamalı olan festivalde 3. Aşamaya kalmayı başardı. Biz bu aşamayı da geçeceğimize inanıyoruz. Çok düşük maliyetlerle hayata geçirilecek olan bu proje ile birçok can ve mal kaybının da önüne geçmek mümkün olacak” dedi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun