Kestanepazarı’ndan Beraat Kandili’nde Kur’an Ziyafeti

Kestanepazarı’ndan Beraat Kandili’nde Kur’an Ziyafeti

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Karabağlar Müftülüğü ile birlikte Yeşilyurt Ulu Camii’de Beraat Kandili gününde “Kur’an Ziyafeti” gerçekleştirdi. Cuma namazı öncesi yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, dünya ve Türkiye dereceleri olan kurra hafız hocalarımız ile hafız öğrencilerimiz yaptıkları Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle büyük beğeni topladı. Sunuculuğunu da Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’nın yaptığı programın sonunda kürsüye çıkan Karabağlar Müftüsü Feyyaz İdin, Beraat Kandili’nin önemi üzerine vaaz ederek programı dua ile sonlandırdı.

KUR’AN TİLAVETİ VE İLAHİLER İLE GÖNÜLLERİ FETHETTİLER
Yeşilyurt Ulu Camii’de, Cuma namazı öncesi Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ve Karabağlar Müftülüğü Beraat Kandili gününde “Kur’an Ziyafeti” gerçekleştirdi. Halil Taşcı’nın sunuculuğunu yaptığı programda, Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticileri Kurra Hafız Mesut Güner ve Hafız Yasin Uslu ile Zühre-i Şerif Camii İmam Hatibi Enes Hamdemirci yaptıkları Kur’an Tilaveti ile cemaate Kur’an Ziyafeti sundu. Ayrıca Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Hafız Mehmet Ali Yakalı yönetimindeki Kestanepazarı İlahi Grubu da seslendirdiği ilahiler ile gönülleri fethetti. Ayrıca İmam Hatip Ortaokulları Arası Güzel Ezan Okuma Yarışması İzmir Birincisi Ömer Baydar, okuduğu Kur’an-ı Kerim ile küçük yaşına rağmen sergilediği performans ile Cuma vakti namaza gelen cemaatin sevgisini kazandı.

MÜFTÜ FEYYAZ İDİN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ ANLATTI
Kur’an-ı Kerim Tilavetleri’nin ardından kürsüye çıkan Karabağlar Müftüsü Feyyaz İdin, dilimizde de kullanılan cümle içindeki örneklerini de aktararak Beraat kelimesinin manasını anlattı. Yüce Allah’ın (c.c.) biz kullarını affetmek ve cennetine kavuşmasını sağlamak için, görmek ve anlamak isteyene birçok fırsat ve imkân verdiğini de belirten Müftü İdin, “İşte Beraat Gecesi de bu önemli zaman dilimlerindendir. Bu zamanların önemini anlayıp, ona uygun davranışlar sergileyip, ibadetlerini de ona uygun yapan müminlerin, bu gecenin sonunda günahlarından arınıp beraat etmesi ve Cennet Beratı almaları mümkündür” dedi.

Cuma namazı vaktinin gelmesi ile programı kapanışını da yapan Müftü İdin, “Yüce Rabbim inşallah bizlerinde dualarını ve ibadetlerini kabul ederek, bizleri de affettiği kullarından eylesin. Bu mübarek gece tüm İslam Âlemi’ne, devletimize ve milletimize huzur, sağlık, barış ve mutluluk getirsin inşallah” diyerek dua etti.

Beraat Kandili Kur'an Ziyafeti programının sunuculuğunu Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı yaptı.
İmam Hatip Ortaokulları Arası Güzel Ezan Okuma Yarışması İzmir Birincisi Ömer Baydar, okuduğu Kur’an-ı Kerim ile küçük yaşına rağmen sergilediği performans ile Cuma vakti namaza gelen cemaatin sevgisini kazandı.
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Hafız Mehmet Ali Yakalı yönetimindeki Kestanepazarı İlahi Grubu da seslendirdiği ilahiler ile gönülleri fethetti.
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner yaptığı Kur’an Tilaveti ile cemaate Kur’an Ziyafeti sundu.
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Yasin Uslu yaptığı Kur’an Tilaveti ile cemaate Kur’an Ziyafeti sundu.
Karabağlar Müftülüğü Zühre-i Şerif Camii İmam Hatibi Enes Hamdemirci yaptığı Kur’an Tilaveti ile cemaate Kur’an Ziyafeti sundu.
Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, yaptığı vaazda Beraat kelimesinin manasını ve Beraat Kandili gecesinin önemine vurgu yaptı.
Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, yaptığı vaazda Beraat kelimesinin manasını ve Beraat Kandili gecesinin önemine vurgu yaptı.
Program sonrasında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği yönetici ve idarecileri ile Karabağlar Müftülüğü personeli hatıra fotoğrafı çektirdi.
Programın sponsorlarından Özel Yeşilyurt Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahipleri ve çalışanları ile Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği idarecileri ve personelleri hatıra fotoğrafı çektirdi

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun