Hafızlığını Tamamlayan 15 Öğrencimiz Törenle Belgelerini Aldı

Hafızlığını Tamamlayan 15 Öğrencimiz Törenle Belgelerini Aldı

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin hamiliğini yaptığı Aliağa Müftülüğü Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayıp yapılan sınavda başarı gösteren 15 öğrencimiz, yapılan törenle Hafızlık Belgeleri’ni aldı. İzmir İl Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun ve Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek’ten belgelerini alan öğrencilerimiz ile hocalarımız da yaptıkları Kur’an Tilavetleri ile izleyicilere güzel bir Kur’an Ziyafeti sundu.

Aliağa Müftülüğü Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu, hafızlık belgesi almaya hak kazanan 15 öğrencimiz için Yeni Şakran Merkez Camii’nde Hafızlık Merasimi yaptı. İzmir İl Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun, Manisa İl Müftü Yardımcısı Osman Canpolat, Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek ve Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği 2. Başkanı Cüneyd Dayhan’ın katıldığı Hafızlık Merasimi Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’nın sunumuyla gerçekleşti.

AÇILIŞ KONUŞMASI İLÇE MÜFTÜSÜ DEMİRYÜREK’TEN
Hafızlık Merasiminin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Allah Resulü Hz. Muhammed’in (SAV.) bir hadisi şerifinde “Size iki tane emanet bıraktım. Bu iki emanete sımsıkı sarılırsanız, dalalete, sapıklığa düşmezsiniz, huzursuz olmazsınız” dediğini hatırlatarak bu emanetlerden biri Allah’ın (c.c.) kelamı Kur’an-ı Kerim’dir” dedi. Kur’an-ı Kerim’in günümüzde de indiği gibi taptaze olduğunu belirten Müftü Demiryürek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün Kur’an-ı Kerimimizi 10 yaşındaki Ömerlerimizin, Ayşelerimizin, Mehmetlerimizin ezberlemesi bunun göstergesidir. Rabbime şükürler olsun bizlere bu günleri gösterdiği için. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen başta anne babaları olmak üzere, gece gündüz demeden yavrularımız için çaba sarf eden hocalarımıza, müftülük ve dernek çalışanlarımıza da çok teşekkür ederim.”

İZMİR’İN DOĞUSUNUN TEK HAFIZLIK KUR’AN KURSUDUR
Konuşmasında, Şakran’daki Hafızlık Merasimi’ne katılmayı özellikle tercih ettiğinin altını çizen Manisa İl Müftü Yardımcısı Osman Canpolat, “Ben burada siz güzel kardeşlerimin bu güzel heyecanına ortak olmak için geldim. Manisa elbette hafızlık konusunda Türkiye’de söz sahibi bir şehirdir. Çok güzel Kur’an Kurslarımızda birçok hafızımız yetişiyor. Ama benim için Şakran’da bulunan Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursumuz’un yeri ayrıdır. Çünkü Kemalpaşa’dan Dikili’ye kadar İzmir’in doğusunu kurtarmıştır bu kurs. Bu bölgenin tek Hafızlık Kur’an Kursu’dur burası. Bana da burada konuşma fırsatı verildiği için çok teşekkür ederim. Tüm hocalarımızı, velilerimizi, talebelerimizi ve Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’ni bu başarılarından dolayı tebrik ederim” dedi.

“RESMİ OLARAK 70 YILDA 6 BİNDEN FAZLA HAFIZ YETİŞTİRDİK”
Kestanepazarı ailesini temsilen söz alan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği 2. Başkanı Cüneyd Dayhan, Kestanepazarı olarak yüzlerce yıllık tarihimizde sadece 1945’ten günümüze resmi olarak 6 binden fazla hafızın yetişmesine vesile olan bir kurum olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu hizmetin anne babaların ve hamiyet sahibi hayırseverlerin desteği ile devam ettiğinin de altını çizen Dayhan, “15 hafızımızın belgelerini aldığı bu cemiyete yardımı geçen başta Sayın Valimiz Erol AYYILDIZ’a, İzmir Müftümüz Recep Şükrü BALKAN’a, Aliağa Müftümüz Süleyman DEMİRYÜREK’e, hafızlarımızın yetişmesini sağlayan hocalarımıza, dernek ve kurs yöneticilerimize ve çalışanlarımıza maddi ve manevi destek olan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

KUR’AN KURSLARI VE CAMİİLER BEREKET KAPISIDIR
Şakran’daki Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu’nda bugüne kadar 30’a yakın hafız yetiştirildiğini belirten İzmir İl Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun, Efendimiz S.A.V. Hadis-i Şerifleri’nde “Allah (c.c.) yaratmış olduğu her insana eğer bugün nefes alıp veriyorsa ona bir rahmet verir. Ve bunu da Cenab-ı Allah seher vaktinde dağıtır” dediğini hatırlatarak, “Ama kullarının içerisinde öyleleri vardır ki o rahmetten kat kat daha fazla istifade ederler. Onları kat kat istifa ettiren sebep Kur’an’a olan aşkları ve muhabbetlerinden dolayıdır” şeklinde konuştu. Bir beldede rahmetin camilerden ve Kur’an kurslarından başlayarak dağıtıldığını da dile getiren İl Müftü Yardımcısı Coşkun, “Ben de burada böyle güzel bir rahmet ve bereket kapısına sahip oldukları için Yeni Şakran’daki tüm cemaatimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ HOCALARDAN KUR’AN ZİYAFETİ
Yapılan hafızlık merasimine katılan Konak Müftlülüğü Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Müdürü Kurra Hafız Sadık Daştan, Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner, Bahçelievler Kulalı Hacı Halil Camii Müezzin Kayyımı Hafız Selçuk Satılmış ve Zühre-i Şerif Camii İmam Hatibi Enes Hamdemirci, Cuma namazı öncesi yaptıkları Kur’an Tilaveti ile hafızların ailelerine ve programa katılanlara Kur’an Ziyafeti sundu.

Hocaların ardından belge almaya hak kazanan hafız talebeler de teker teker kürsüye gelerek ezberden okudukları Kur’an-ı Kerim sureleri ile herkese duygu dolu anlar yaşatırken Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Mehmet Ali Yakalı yönetimindeki Kestanepazarı İlahi Grubu da seslendirdiği ilahiler ile dinleyenleri mest etti.

KAPANIŞ DUASI DİKİLİ MÜFTÜSÜNDEN
Kur’an tilavetlerinin ardından kapanış duasını ise Dikili İlçe Müftüsü Resul İncelik yaptı. Programın sonunda İzmir İl Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun, Manisa İl Müftü Yardımcısı Osman Canpolat ve Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, hafızlara hediyelerini takdim etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun