Hisar’a 3 Derece Birden

Hisar’a 3 Derece Birden

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneğimiz ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımız tarafından hamiliği yapılan, Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Arapça yarışmalarından 3 derece birden elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları Arapça yarışmaları bu yıl da İzmir’de Kuzey ve Güney olmak üzere iki bölgede gerçekleştirildi. Güney Bölgesinde yer alan 15 imam hatip lisesinin yarıştığı Arapça Şiir Okuma yarışmasında Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Projeler Okulu öğrencisi Mesut Ceylan ikinci oldu. Arapça Şiir Okuma Yarışmasını İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sevde Senkür birincilikle tamamlarken, 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zeynep Aydemir 3. oldu.

LİSELER ARASI METİN CANLANDIRMADA 2 DERECE BİRDEN
Yine iki bölgede yapılan ve 9 İmam Hatip Lisesi’nin katıldığı Arapça Metin Canlandırma Yarışması’nda İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği alırken, derneğimiz ve vakfımız tarafından hamiliği yapılan Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri ikinci, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise üçüncü oldu.

BİR DERECE DE ORTAOKULDAN
İzmir Güney Bölgesi’nde 9 İmam Hatip Ortaokulunun katılımıyla yapılan Arapça Metin Canlandırma yarışmasında ise Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından üçüncü oldu.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ TEBRİK ETTİ
Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak kuruldukları ilk yıl katıldıkları mesleki yarışmalarda dereceye girme başarısı gösteren tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Okul Müdürü Rasim Çakmak, “Bu başarılar emin olun ki artarak devam edecektir. Çocuklarımızın geleceğe tam donanımlı olarak hazırlanabilmeleri için her türlü fedakârlıkta bulunan tüm öğretmen ve velilerimizi tebrik eder, bizlere her zaman destek olan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı’na teşekkür ederim” dedi.

ALDIKLARI TEMEL EĞİTİMİN KALİTESİNİ GÖSTERDİLER
Katıldıkları ilk yarışmada dereceye girme başarısı gösteren öğrencileri ile gurur duyduğunu dile getiren Arapça Öğretmeni Enes Günay, “Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen benden önceki tüm hocalarına ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Öğrencilerimiz Kestanepazarı’nda kazandıkları temel eğitimin ne denli sağlam ve iyi olduğunu yeni kurulan bir okulda yeni bir ortamda da kısa sürede başarıya koşarak göstermiş oldular. Öğrencilerimizin ileride daha da büyük başarılar elde edeceğinden hiçbir şüphem yok” şeklinde konuştu.

Tüm katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi
Mesut Ceylan Arapça Şiir Okuma Yarışması 2. oldu

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun