Senai Demirci Öğrencilerimiz ve Hocalarımızla Bir Araya Geldi

Senai Demirci Öğrencilerimiz ve Hocalarımızla Bir Araya Geldi

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin Eğitim Kampüsünü ziyaret eden Araştırmacı Yazar Senai Demirci Kestanepazarı Hocaları ve öğrencileri ile bir araya geldi. Sohbetinde, insanın varoluşunun bir gayesi olduğunu ve kulluğun gereği olarak ibadet etmesi gerektiğini belirten Demirci, namazın şuurlu olarak gafletten uzak bir şekilde kılınmasının önemine değindi.

CANIN KARŞILIĞI OLARAK KULLUĞU YERİNE GETİRMEMİZ GEREK
“Kıl Beni Ey Namaz” Kitabının yazarı Senai Demirci iki ayrı programda Kestanepazarı Hocaları ve öğrencileri ile bir araya geldi. Öğleden sonra yapılan ilk programda Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda görevli rehber öğretmen ve belletmenlerle bir araya gelen Demirci, Fatiha Suresindeki Ayetleri örneklerle açıkladı. Özellikle ayetlerdeki mananın üzerinde duran Demirci, “Aldığımız nefesi bile geri veriyorsak bu canın karşılığı olarak kulluğu yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

SÜREKLİ DUA İLE İMANI DİRİ TUTMAK GEREK
Programın ikinci kısmında konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Demirci, zamanın ne denli kıymetli olduğunu dile getirdi. İlk olarak yaşadığımız zamandan sorumlu olduğumuzu dile getiren Demirci, yarın yapacağımız ibadetleri ya da dün yapmayıp kaçırdığımız ibadetleri düşünmektense ilk olarak içinde bulunduğumuz anın ibadetini yapmamızın önemine değindi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin “Rabbim Hayretimi Artır” duasını örnek veren Demirci, gençlerin de sürekli olarak dua ederek imanlarını taze ve diri tutmaları gerektiğini söyledi.

Seminerin ardından teşekkür plakete takdim edilen Senai Demirci tekrar bir araya gelmek için sabırsızlandığını dile getirerek Kestanepazarı Yönetim Kurulları’na kendisine bu imkânı verdiği için teşekkür etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun