Başarı İçin Kendinize ve Konumunuza Değer Verin

Başarı İçin Kendinize ve Konumunuza Değer Verin

Kestanepazarı mezunlarından Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımızın hamiliğini yaptığı Özel Kestanepazarı Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Lise 1. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Akar, bir dönem kendisinin de bulunduğu sınıflarda bulunan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “Kendinize ve bulunduğunuz konuma değer verin. Bu değerin bilincinde olarak çalışırsanız başarılı olursunuz” dedi.

Türkiye’nin en köklü hafızlık müessesesi olan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nde yer alan Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Kestanepazarı mezunu olan Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar’ı ağırladı. Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Lise 1. Sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Akar, gençlere yeni eğitim öğretim müfredatı hakkında bilgi verdi.

"HEDEFİNİZİ ŞİMDİDEN BELİRLEYİN"
Üniversite sınavında başarılı olmanın ve iyi bir üniversitede iyi bir eğitim almanın en önemli etkeninin doğru zamanda hedef belirlemek olduğunun altını çizen Akar, “Sizlerin şimdiden Lise 1. Sınıfta hedeflerinizi belirlemiş olmanız gerekmekte. Hedefinizi şimdiden belirler ve o doğrultuda çalışmaya başlarsanız bu hiç şüphesiz ki sizin daha başarılı olmanızı sağlayacaktır” dedi.

"ÖNEMLİ OLAN VATANA MİLLETE HAYIRLI BİR BİREY OLMAK"
İyi bir üniversiteye giden yolun tek başına test çözmekten geçmediğinin altını çizen Akar, öğrencilere özellikle belirledikleri hedefleri doğrultusunda bol bol kitap okumalarını ve kendilerini kültürel olarak geliştirmelerini tavsiye etti. İlk olarak bireyin kendisini kültürel anlamda yetiştirmesi gerektiği ve bu bilgi birikimi sonrası test çözerek kendisini hazırlaması gerektiğini de anlatan Akar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Her şeyden önce başarılı olabilmek için kendinize ve bulunduğunuz konuma değer verin. Bu değerinizin bilincinde olarak çalışmalarınıza devam edin. Hiçbir zaman hiçbir meslek grubunu da bir diğerinden aşağı ya da üstün görmeyin. Önemli olan işinizi vatana, millete ve insanlığa hayırlı bir birey olarak, dürüst ve ahlaklı bir biçimde yapmanız olacaktır.”

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun