Hasan Erk Hocamız Vefat Etti

Hasan Erk Hocamız Vefat Etti

Uzun yıllar Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursumuzda hafızlık hocası olarak hizmet eden, yüzlerce hafız yetiştirmiş olan Hasan Erk (08 Aralık 1938 – 14 Ağustos 2012) hocamız, 14 Ağustos 2012 Salı vefat etti. Hocamızın cenazesi, 15 Ağustos 2012 Çarşamba günü İzmir Altındağ Fatih Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Bornova Hacılarkırı mezarlığına defnedildi.

[caption id="attachment_3338" align="alignnone" width="595"] Hafızlık Hocalarımızdan Hasan Erk Hakka Yürüdü[/caption]

Kestanepazarı Heyeti Cenazedeydi

Altındağ Fatih Camiinde öğle namazı öncesi bir konuşma yapan Milli kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Hasan Erk hocamızın yıllarca Kestanepazarı’nda hafız yetiştirdiğini, ömrünü Kur’an’la geçirdiğini belirtti. Kur’an’la geçen bir ömrün yine Kur’an’ın inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesinde sona ermesinin de apayrı bir lütuf olduğunu söyleyen Görmez; dünyada Kur’an’a sarılan, onu okumak, anlamak ve yaşamak için çalışan kişilerin kıyamette Rahman tarafından unutulmayacağını, o günde de güzel lütuflara mazhar olacağını anlattı.

Yetiştirdiği Hafızlar, Son Yolculuğunda Hasan Hocayı Yalnız Bırakmadı

Kalabalık bir cemaat tarafından defnedilen Hasan Erk hocanın cenazesine, Kestanepazarı yöneticileri, hocaları, yetiştirmiş olduğu hafızları, akrabaları ve çok sayıda seveni eşlik etti.

Defin esnasında, Hasan hocanın yetiştirmiş olduğu hafızlar ve Kestanepazarı hocaları Kur’an-ı Kerim okudu ve dualar ettiler.

 

TAZİYE

Hasan Erk hocamıza Yüce Mevlâ’dan rahmet diliyor; ailesine, yakınlarına, sevenlerine, öğrencilerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Kestanepazarı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulları

[caption id="attachment_3339" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Camiası ve Sevenleri Hasan Erk Hocamızı Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı[/caption] [caption id="attachment_3520" align="aligncenter" width="270"] Hasan Erk Hocaefendi[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun