Dünyaca Ünlü Okuyucu Hafız Remzi Er Öğrencilerimize Kur’an Tilavet Etti

Dünyaca Ünlü Okuyucu Hafız Remzi Er Öğrencilerimize Kur’an Tilavet Etti

1988 ve 1990 yılları Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması birincisi Hafız Remzi Er, Kur’an ziyafeti programımızda Kur’an tilavet etti.

Üstat Addulbasit Abdussamed’in talebelerinden olan Er, 1988 yılında İran’da 1990’da Fas’ta dünya birinciliği elde etmişti. Program sonrası öğrencilerimizle sohbet ederek sorularını cevaplayan Er; “Yeryüzünde yürüyen, Allah’ın hakiki askeri, yeryüzünde yürüyen en zengin varlık, yeryüzünde rabbe dost olarak hayatını sürdüren kim diye sorulduğunda ‘Kur’an hafızları’ akla gelir. Kur’an’ı sevdikçe, ona âşık oldukça Allah’ın kelamını beyninizde, ruhunuzda, kalbinizde taşıdığınız sürece Allah’ın kelamı en üst düzeydeki insanı bile sizin hizmetlerinize musahhar kılar. Ben bugün burada bu kadar genci görmeyi beklemiyordum açıkçası ama görünce de duygulandım. Rabbim kıymetli hocalarınızdan, değerli yöneticilerinizden ve burada size hizmet edenlerden razı olsun” diyerek öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı.

[caption id="attachment_3353" align="alignnone" width="595"] Dünya 1.'si Hafız Remzi Er Öğrencilerimize Kur'an Tilavet Etti[/caption]

Öğrencilerimizin öne çıkan sualleri ve Hafız Remzi Er’in cevapları şöyle oldu:

Bir Öğrenci: Hocam, yarışmaya ilk girdiğinizde kaç yaşındaydınız?

Remzi Er: 20 yaşın üzerindeydim.

Bir Öğrenci: Hafız olma süresi yarışmalara katılmanızı etkiledi mi?

Remzi Er: Hafızlığımı 11 yaşında bitirdim. Gençler, sizlere şunu tavsiye ediyorum. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak istiyorsanız kendinize bir ekol seçeceksiniz ve o hoca efendinin kıraatini öğreneceksiniz. Kıraat değiştirmeyeceksiniz.

[caption id="attachment_3354" align="alignright" width="300"] Hafız Remzi Er[/caption]

Bir Öğrenci: Hafızlığınız ne kadar sürdü?

Remzi Er: 8 ile 11 ay arasında bir sürede hafızlığımı tamamladım. Hafızlık süresi biraz beynin ezber kapasitesiyle alakalıdır. Kişilere göre değişebilir. Rahmetli babam bizi her sabah Abdussamed’in sesiyle kaldırırdı. Bazı şeyler çocukluktan içime işlemiş.

Bir Öğrenci:  Sizce hafız olmak mı önemli, hafız kalabilmek mi önemli?

Remzi Er: Hayatınızda hangi işi yaparsanız manevi, dünyevi, ticari yapacağınız işi severek yapmalısınız. ‘Hafız olayım da diplomamı alayım da şuraya asayım’ derseniz, hiç almayın, hiç yapmayın. Hafız olmak için 3 senenizi harcıyorsanız kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Ezberlemeye çalıştığınızda rabbim ezberlemeyi nasip ettiği gibi tekrar etmediğinizde de verdiğini geri alır. Unutturur. Size şunu tavsiye ederim. Dünyada hafız olmak değil, hafız ölmek önemlidir. Ezberledin, unuttun, uygulamadın, yaşamadın, ahlakın Kur’an ahlakı olmadıktan sonra ister hafızlık yapmışsın, ister bir roman ezberlemişsin.

Bir Öğrenci: Hocam sesimizi nasıl daha iyi kullanırız?

Remzi Er: Öncelikle kola içmeyeceksiniz, fanta, maden suyu ve en önemlisi sigara içmeyeceksiniz. Sesinizin insanları etkilemesini isterseniz öncelikle ihlâslı olacaksınız. Samimi olmalıyız. Hiç yakışır mı Allah’ın kelamını taşıyan biri, kötü işlerle uğraşsın. Ses Allah’ın verdiği farklı bir yetenektir. Herkesin güzel bir sesi yoktur fakat sesi güzel olmayan da sürekli antrenman yaparak bir yerlere varabilir. Ses bakımı için asitli içeceklerden kesinlikle uzak durmanızı tekrar hatırlatıyorum.

[caption id="attachment_3351" align="alignnone" width="595"] Hafız Remzi Er Öğrencilerimizin Kur'an'a Dair Sorularını Yanıtladı[/caption] [caption id="attachment_3352" align="alignnone" width="595"] 1988 - 1990 Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya 1.'si Hafız Remzi Er[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun