Hafızlık İzmir Birincisi Yine Kestanepazarı’ndan

Hafızlık İzmir Birincisi Yine Kestanepazarı’ndan

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan “Kur'an Kursları Hafızlık Yarışması” İzmir İl Birincisi Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Halil Kaan Sayın oldu. Hafız Sayın, Manisa’da 13 Eylül Cuma günü yapılacak bölge finallerinde de başarılı olursa Türkiye finallerine katılacak.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Halil Kaan Sayın, Kestanepazarı gönüllülerini bir kez daha gururlandırdı. Hocası Ahmet Avcul’un desteği ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan “Kur’an Kursları Hafızlık Yarışması”na katılan Hafız Halil Kaan Sayın, Karabağlar ilçesinde birinci olarak İzmir il finalinde yarıştı.

İl genelinde yapılan Hafızlık Yarışması’nda da Kestanepazarı’nda aldığı eğitimin kalitesini yansıtmayı başaran öğrencimiz Hafız Halil Kaan Sayın, birinci olarak 13 Eylül Cuma günü Manisa ilinde yapılacak olan bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

TÜM ÖĞRENCİLER GÖNÜLLERİMİZİN BİRİNCİSİ
Kur’an ve İslam yolunda mücadele eden tüm öğrencilerin, kendileri için her zaman gönüllerin birincisi olduğunu belirten Ahmet Avcul, “Bu işin kötüsü zayıfı pek tabii ki olmaz. Bu tür yarışmalar sadece öğrencilerimizin sahip oldukları yetenekleri ve ilmi becerilerini daha ileriye taşımalarını teşvik etmeye yaramaktadır” dedi.

"BAŞARILARIMIZA YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ"
Resmi olarak 70 yılı aşkın bir sürede yüzlerce hafız ve ilim adamı yetiştirmiş olan Kestanepazarı’nın, sahip olduğu eğitim tecrübesi ile bu tür organizasyonlarda öğrencilerine çok büyük katkılar sağlayabildiğini de dile getiren Avcul, “Sahip olduğumuz ilim ve bilgi kaynağı ile disiplinli çalışma kültürümüz, öğrencilerimizin bu tür başarılarında vücut buluyor. Ümit ediyorum ki öğrencimiz Hafız Sayın da, diğer talebelerimiz gibi başarılarını artırarak eğitim hayatında emin adımlarla ilerleyecektir.  Allah'ın izni ile kurum olarak bizlerde her geçen gün hafız ve Kur’an-ı Kerim eğitiminde bayrağı daha ilerilere taşıyıp, başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz ” şeklinde konuştu.

Yarışma sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Müdürü Şaban Küçük, Hafızlık Yarışması İzmir Birincisi Halil Kaan Sayın, Hafızlık Hocası Ahmet Avcul

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun