Kur’an Kursu Veli Toplantısı Yapıldı

Kur’an Kursu Veli Toplantısı Yapıldı

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu 2019- 2020 eğitim öğretim yılı veli toplantısı Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu konferans salonunda yapıldı. Toplantıda öğrencilerin hepsinin iyi niyetli ve zeki olduklarını dile getiren Kurs Müdürü Şaban Küçük, hafız olmanın sırrının ise çok çalışmakta yattığını, ancak gerekli çalışma ve çabayı gösteren öğrencilerin bunu başarabileceğine vurgu yaptı.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu veli toplantısına misafir olarak katılan Hisar Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Müdürü İbrahim Dede, okulu ve öğrencilerin akademik durumları hakkında ön bilgi verdi.

HAFIZLIK İÇİN ANNE BABA MUTABAKATI DA ÇOK ÖNEMLİ
Ardından söz alan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, “Eğitimde başarılı olmak için öğretmen, öğrenci ve veli iletişimi çok önemli. Emin olun ki çocuklarımızın hepsi çok zeki, ahlaklı ve iyi niyetli çocuklar. Bu yavrular zaten buraya bir elemeden geçerek bir başarı göstererek geldiler. Yalnız hafızlık için zeki olmaktan daha çok çalışmak önemlidir. Ben 6’sı hafız 8 kardeşten biri olarak ve 30 yıllık tecrübemle hafızlık hocası olarak söylemeliyim ki Allah bana hafız babası olmayı nasip etmedi. Sizin evlatlarınızın da hafız olmaları için çok çalışmaları gerek ve bunun için de ebeveynler arasında da mutabakat çok önemli. Anne veya babadan birisi çocuğunun çok çalışmasına kıyamaz, olmasa da olur dediği an surda açılan o gedik tüm çalışmalarımızı yok edebilir. Tabii burada hafızlık yapmayı başaramayan çocuklarda bizim evlatlarımız, onlar da üniversiteyi, hatta doktorayı bitirene kadar bizlerin himayesi altında olacak lakin hafız olmaları emin olun ki hepimizin en büyük isteğidir ve tüm çalışmalarımız da bu yöndedir” dedi.

“ÜLKEMİZİN HAFIZ TEFSİR ARAŞTIRMACISINA, HADİS PROFESÖRÜNE, DOKTORA VE MÜHENDİSE DE İHTİYACI VAR”

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği adına söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Muhiddin Sami Dayhan, velilere ithafen yaptığı konuşmada “Bizler her zaman kurumların bir ruhaniyeti olduğuna inanırız. Kestanepazarı kurumlarından hiçbir zaman Kur’an’a ve Resule aykırı gelecek bir nesil yetişmemiştir Elhamdülillah. Kurumlarımızdan daima devletiyle barışık, ümmete hizmet eden nesiller yetişmiştir. Yalnız şunu da belirtmek isterim, tabii ki geçmiş zamanda önceliğimiz azami olarak imamlarımızın, müezzinlerimizin yetişmesiydi. Bugün yine aynı ihtiyaçla beraber, hafız tefsir araştırmacısına, hafız hadis profesörüne, hafız doktora ve hafız mühendise de ihtiyacımız var. Bizler de bu ihtiyaç doğrultusunda kurumumuzu güncelledik. Biraz önce okul müdürümüz ve kurs müdürümüzün de belirttiği gibi kurumlarımız hep birlikte en az bir özel okul seviyesinde çok kaliteli eğitim veriyor. Bizler de dernek olarak doktoradan mezun olana kadar gücümüz yettiğince tüm öğrencilerimizin arkasında destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SINIFLARDA BİREBİR GÖRÜŞMELER YAPILDI
Öğrenci velileri genel görüşmelerin ardından kendi öğrencisinin sınıfına geçerek öğretmenlerden öğrencisiyle ilgili bilgiler aldı.


Hisar Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Müdürü İbrahim Dede, okulu ve öğrencilerin akademik durumları hakkında ön bilgi verdi.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, “Eğitimde başarılı olmak için öğretmen, öğrenci ve veli iletişimi çok önemli" dedi.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği adına söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Muhiddin Sami Dayhan, velilere ithafen yaptığı konuşmada, "
Kestanepazarı kurumlarından hiçbir zaman Kur’an’a ve Resule aykırı gelecek bir nesil yetişmemiştir Elhamdülillah" şeklinde konuştu.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun