Geleneksel İftar Programımızda Ramazanın Manevi Coşkusu Birlikte Yaşandı

Geleneksel İftar Programımızda Ramazanın Manevi Coşkusu Birlikte Yaşandı

Geleneksel İftar Sofrası programımız, gönüllerinde Kestanepazarı olanları kampüsümüzde buluşturdu.

Davete; İzmirli yöneticiler, sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri, basın mensupları ve hayırseverlerimiz katılarak kurumlarımızda iftar etmenin manevi coşkusunu yaşadı.

İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ve Karabağlar İlçe Müftüsü Abdulcebbar Altun’un da katıldığı programda kurum temsilcileri ve Kestanepazarı yönetim kurulu üyeleri de iftar soframızda bizleri yalnız bırakmadı.

[caption id="attachment_5240" align="alignnone" width="595"] Geleneksel İftar Sofrası Programımız Camiamıza Gönül Verenleri Bir Araya Getirdi[/caption]

Lütfi Görmez, Ortaokul Öğrencileri İçin Yapılacak Kur’an Kursumuzun Sevincini Paylaştı

Programın selamla konuşmasında Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez davetlilere hoş geldiniz diyerek hizmetlerimizi ve ramazan faaliyetlerini özetledi. Çocukluğundaki Ramazanlardan bahseden ve diş hakkı adetine değinen Görmez: “Bende size bir diş hakkı vereyim. İftar ettiğimiz bahçenin üzerinde bulunan bahçe de Allah’ın izniyle ramazan ayı sonrası ortaokul öğrencilerimiz için 150 öğrenci kapasiteli, 7 katlı, 10 derslikten oluşan içinde spor ve seminer salonlarının yanı sıra dinlenme alanları da bulunan bir Kur’an kursu inşa edeceğiz. Ek Kur’an kursu binamız gerek fiziki, gerek eğitim açısından ortaokul yaş grubunda hitabedecek bu müjdeler ile ramazan ve bayramınızı kutluyorum.” sözleriyle katılımlarından dolayı gönül verenlerimize teşekkür etti.

Programda İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan da duygularını dile getirerek “Hocalarımızdan sonra konuşmak zor olur. Onlar sözlerin en doğrusunu en güzel şekilde ifade ederler. Bende bugün burada bulunmaktan ve sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Akşam namazı ve sonrasında öğrencilerimizle birlikte kılınan teravih namazıyla devam eden program, katılımcılara eşine az rastlanır bir Ramazan akşamı yaşama imkanı sundu.

[caption id="attachment_5243" align="alignnone" width="595"] İftar Sofrası Programına; İzmir Bürokratları, Sivil Toplum Kuruluşları, Parti Temsilcileri, Basın Mensupları ve Hayırseverlerimiz Katılarak Kurumlarımızda İftar Etmenin Manevi Coşkusunu Yaşadılar[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun