Eğitim Komisyonumuz Hafızlık Projelerini İnceliyor

Eğitim Komisyonumuz Hafızlık Projelerini İnceliyor

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projeleri’nin örneklerini inceleyen Kestanepazarı Eğitim Komisyonu, Konya Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okulda uygulanan hafızlık projesi hakkında Müdür Ali Menekşe’den detaylı bilgi aldı.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımızın hamiliğini yaptığı okul ve Kur’an kursu yöneticilerinden oluşan eğitim komisyonu, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projeleri’nin örneklerini incelemeye devam ediyor. Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocaları Fatih Gülpamuk, Yasin Uslu, Ahmet Aşkın, Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Rasim Çakmak, Müdür Yardımcısı İsmail Selim Alıcı, Matematik Öğretmeni Hafız Fatih Sesli ve Özel Kestanepazarı Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Zübeyir Kuyubaşı’ndan oluşan eğitim komisyonu, Konya Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti.

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK UYGULAMASI İNCELENDİ
Konya Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Menekşe ve Kur’an Kursu Hocası Evren Böcü tarafından ağırlanan Kestanepazarı Eğitim Komisyonu, okul ve kursta incelemelerde bulundu. Yurt Müdürü Zübeyir Kuyubaşı, ziyarette hafızlık müracaatlarının nasıl alındığı, hafız adaylarının seçimlerinin nasıl yapıldığı ve hafızlık uygulama esasları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Ayrıca Konya Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda örgün eğitimle birlikte hafızlık sisteminin nasıl uygulandığını yerinde inceleme imkânı bulduklarını da dile getiren Müdür Kuyubaşı, bu ziyaretlerin eğitimin kalitesini artırmak için yapıldığını belirtti.

Ali Menekşe- Rasim Çakmak
Evren Böcü- Fatih Gülpamuk

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun