Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kestanepazarı’nı ziyaret etti.

[caption id="attachment_2312" align="alignnone" width="595" caption="Bülent Arınç, Kestanepazarını Ziyaret Ederek Öğrencilerimizle Hasbihal Etti"][/caption] [caption id="attachment_2320" align="alignleft" width="300" caption="Arınç, Ziyaret Öncesi Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı"][/caption]

Ziyaret öncesi Kestanepazarı kampus girişinde basına açıklarda bulunan Arınç, medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan’ın makamında gerçekleşen ziyarete; İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın yanı sıra İzmir bürokratları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Kestanepazarı yöneticileri katıldı. Kısa bir süre önce umreden dönen Hasan Dayhan’ı tebrik eden Arınç ve misafirlere zemzem suyu ile hurma ikram edildi.

Kısa görüşmenin ardından Arınç’a ve misafirlere öğle yemeği ikram edildi. Arınç, öğrencilerimizle birlikte kılınan öğle namazının ardından Konferans Salonunda öğrencilerimize hitap etti.

[caption id="attachment_2317" align="alignnone" width="595" caption="Arınç, Kestanepazarı Ziyaretinde Umreden Dönen Dernek Başkanı Hasan Dayhan'ı Tebrik Etti"][/caption]

 

 

Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın Teşrifi Siz Evlatlarımıza Çok Güzel Bir Sevinç Kaynağı

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, hoş geldiniz konuşmasının ardından “Kıymetli talebelerimiz size zaman zaman, sizinle ilgilenen, sizin sorunlarınızı çözmeye çalışan üst düzeyde ağabeyleriniz gelip burada size hitap ediyor. Bu günde sayın bakanımız, çok sevdiğimiz ağabeyimiz Bülent Arınç Bey aranıza katırdılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin teşrif etmesi, siz evlatlarımıza çok güzel bir sevinç kaynağı, bir doping olacağı kanaatindeyim” dedi.

 

Kestanepazarı İsmini Başarılarıyla İnsanlara Duyuruyor

Kestanepazarı Genel Koordinatörü İ. Cengiz Aslan, Kestanepazarı’nın köklü bir kurum olduğunu ve başarılarıyla ismini insanlara duyurduğunu ifade ederek “Öğrencilerimizin İmam Hatip Lisesindeki başarısı aldıkları takdir ve teşekkür belgeleriyle kendini göstermektedir. Ayrıca dün, il bazında yapılan hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarında da birinci geldik. Umuyoruz ki diğer bölge ve Türkiye birinciliklerini de İzmir’e taşırız” diyerek misafirlere hoş geldiniz dedi.  

[caption id="attachment_2314" align="alignleft" width="300" caption="Bülent Arınç"][/caption]

 

 

Arınç “Burası iftiharla anılan ve yetiştirdiği değerlerle Türkiye’nin tamamında hizmet gören bir büyük kurumdur.”

Konferans salonunda öğrencilerimize hitap eden Arınç, kendisine gösterilen ilgi ve kardeşlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Kestanepazarı neredeyse 70 yıla yaklaşan çok köklü bir kurum. Özellikle hafız öğrencileri çok bilinir ve tanınırlar, müftüler, hoca efendiler, vaizler hep bu Kur’an kursundan yetiştiler. Son yıllarda bu güzel binalarda ‘belki biraz yetersiz’ diyebilirsiniz ama eski durumları bilenler için burası beşer yıldızlı oteller gibidir. Geçmişte hafızlık eğitiminin, Kur’an kurslarının, imam hatip liselerimizin durumunu bildiğim için, bugün geldiğimiz noktayı iftiharla karşılıyorum. Mescidiyle, yatakhaneleriyle, eğitim binalarıyla ve çok değerli kaliteli hocalarıyla gerçekten parmakla gösterilen kurumlarımızdan birisi.

Ben Manisalı olduğum için ve İzmir’e çok yakın olduğum için Kestanepazarı’nı çok yakından takip ediyorum. Burası bizim dilimizde her zaman iftiharla anılan ve yetiştirdiği değerlerle Türkiye’nin tamamında hizmet gören bir büyük kurumdur. Her zaman itibarla, saygıyla, minnetle anılırdı ve buradan yetişenler bir meşale gibi bir ilim, irfan pınarı gibi Türkiye’ye hizmet ederlerdi.”

[caption id="attachment_2315" align="alignnone" width="595" caption="Soldan: A. Faruk Kartal, Harun Gün, Mustafa Yıldırım, Bülent Arınç, Y. Emre Vural, Cahit Kıraç, Hasan Dayhan -                                                                                                                                                                Oturanlar: Mustafa Ayhan, Ozan Şen, Abdullah Kuluç"][/caption]

 

 

Arınç, Öğrencilerimizi Türkiye’nin Geleceği Olarak Tanımladı

Öğrencilerimizin başarılarına da değinen Arınç “Bu eğitim kurumlarından mezun olduktan sonra pırıl pırıl gençler olarak Türkiye’nin geleceğinde çok büyük rol oynayacaksınız. Hepinizin alnında o ışığı görüyorum.” dedi.

 

Allah İzmirli Hayırseverlerden Razı Olsun

Eğitim kurumlarımızın temellerini atan hayırseverlere de değinen Arınç: “Burası gerçekten bir eğitim kampüsü. Allah, İzmirli hayırseverlerden razı olsun. Buralarda çok güzel hizmetlerin yapılmasına vesile oldular. Sizler de derslerinizi aksatmayın, güzel dostlar ve arkadaşlar gelirse onların sohbetlerini dinleyin, başka güzel kitaplar da okuyun ve kendinizi hayata hazırlayın.”

 

Başbakanımıza Selamlarınızı İleteceğim

Arınç, öğrencilerimizle sohbetini ve ziyaretini başbakanımıza ileteceğini ifade ederek; “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yurt dışında bulunuyorlar. Onun yerine ben vekâlet ediyorum. Sizleri ziyaret ettiğimi ve sizlerin selamını kendisine hafta sonu geldiğinde iletirim” dedi.

[caption id="attachment_2321" align="alignnone" width="595" caption="Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, kestanepazarı Camiası Adına Teşriflerinden Dolatı Bülent Arınç'a Plaket Takdim Etti"][/caption] [caption id="attachment_2316" align="alignnone" width="595" caption="Hasan Dayhan, Kestanepazarı Öğrencileri Adına İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve Bülent Arınç'a Çiçek Takdim Etti "][/caption]

 

Dayhan Kestanepazarı Öğrencileri Adına Bülent Arınç ve Cahit Kıraç’a Çiçek Takdim Etti

Program sonunda Dayhan, Kestanepazarı camiası adına, teşriflerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a plaket takdim etti.

Dayhan, Kestanepazarı öğrencilerinin Bülent Arınç ve Cahit Kıraç’a hediye etmek istedikleri çiçek buketini de öğrenciler adına Arınç ve Kıraç’a takdim etti.

 

Kestanepazarı Başarılarına Yeni Başarılar Ekleyen Öğrenciler Ödüllendirildi

Kur’an kursları ve imam hatip liseleri arası düzenlenen yarışmalarda Kestanepazarı’na dereceler getiren öğrencilerimiz hediyelerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın ellerinden aldı.

 

Programda Ödül Alan Öğrencilerimiz ve Dereceleri;

2009 Kur’an Kursları Arası

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.’si Yunus Emre Vural

2012 İmam Hatip Liseleri Arası

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İl Birincisi Harun Gün

Ezanı Güzel Okuma Yarışması İl Birincisi Ozan Şen

2012 İmam Hatip Liseleri 

Uluslar Arası 3. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması İl Birincisi Abdullah Kuluç

2012 İzmir İmam Hatip Lisesi

Lise 3. Sınıf Okul Birincisi Mustafa Ayhan

2012 İzmir İmam Hatip Lisesi

Lise 4. Sınıf Okul Birincisi Faruk Kartal

[caption id="attachment_2319" align="alignnone" width="595" caption="Bülent Arınç, Cahit Kıraç ve Diğer Misafirlerimize, Lise Yurdumuzun Yemekhanesinde Öğle Yemeği İkram Edildi"][/caption] [caption id="attachment_2318" align="alignleft" width="300" caption="Mustafa Cahit Kıraç"][/caption]

 

 

 

Bülent Arınç’ın Kestanepazarı Ziyaretine İzmir Bürokratları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Katıldı

Ziyarete; İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ali Bilkay, AKP İzmir Milletvekili Rifat Sait, DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Konak Müftüsü Zeki Aksoy, Karabağlar Müftü Vekili Yusuf Yaşar, Karabağlar Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz ve İMHAD Başkanı Burhanettin Kansızoğlu katıldı.

Ziyarette Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Necati Gürsöz, Kestanepazarı Derneği 2. Başkanı Necmi Güngörmez’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, müdürler ve idareciler hazır bulundu.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun