DİB Manisa Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

DİB Manisa Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa eski Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi,  Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

[caption id="attachment_1637" align="alignleft" width="595" caption="DİB Manisa Eğitim Merkezi Düzenlenen Törenle Hizmetlere Açıldı - Bülent Arınç, Osman Eğin, Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hüseyin Tanrıverdi"][/caption]

Eğitim Merkezinde Dünyanın Her yerlerinden Din Görevlilerine de Din Eğitimi Verilecek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, açılışta yaptığı konuşmada; İslam dininin bir bilgi dini olduğunu söyleyerek “Eğitim Merkezlerimizde sadece Türkiye’de bulunan din görevlilerine değil, dünyanın muhtelif yerlerinde bulunan din görevlilerine de din eğitimi verilecek” dedi.

Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işadamları, valiler, siyaset adamları, devlet adamları ve hayırsever vatandaşlar tarafından inşa edildiğini söyleyen Başkan Görmez, “medeniyetin merkezlerinden biri olan Manisa’mıza böyle güzel bir eser yakışırdı. Ben emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.

Görmez: Cehalet arttıkça insanlar, mü’min de olsa birbirleriyle mücadele içine girerler

Başkan Görmez, konuşmasında, İslam dünyasında yaşanan ayrışmalara da dikkat çekti. “İman en büyük nimetlerden bir tanesidir ancak fikirsiz ve düşüncesiz olduğu zaman bu iman, taassuba dönüşür” diyen Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cehalet arttıkça insanlar, mü’min de olsa, alt düşünceleriyle birbirleriyle mücadele içine girerler. Halbuki imanımız bilgiyle güçlendikçe, İslam dini bizi birleştirir. Bu açıdan Diyanet İşleri Başkanlığı olarak eğitime büyük bir önem veriyoruz.”

[caption id="attachment_1638" align="alignleft" width="595" caption="Prof. Dr. Mehmet Görmez : "Eğitim Merkezlerimizde Sadece Türkiye’de Bulunan Din Görevlilerine Değil, Dünyanın Muhtelif Yerlerinde Bulunan Din Görevlilerine de Din Eğitimi Verilecek""][/caption]

Bülent Arınç: Manisa'nın saygınlığı, rahmeti, bereketi, bu güzel yüksek ihtisas merkezimizin faaliyete geçmesiyle en güzel halini alacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da törende yaptığı konuşmada, açılışı gerçekleştirilen eğitim merkezinin imece usulüyle, herkesin katkısıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Eğitim Merkezinin Manisa için gecikmiş bir hizmet olduğunu dile getiren Arınç, ''İnşallah ihtisas ve kıraat üzerine burada büyük hizmetler gerçekleştirilecek. Pek çok ülkeden buraya kursiyerler gelecek. Manisa'nın saygınlığı, rahmeti, bereketi, inşallah bu güzel yüksek ihtisas merkezimizin faaliyete geçmesiyle en güzel halini alacak. Hayrı ve emeği geçen, bu işi bu noktaya getiren bütün arkadaşlarımızdan Allah razı olsun'' dedi.

Hayırseverlere Katkılarından Dolayı Plaket Takdim Edildi

Törende, konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve katkıda bulunan hayırseverlere plaket verdi.                                 

Haber Kaynağı: www.diyanet.gov.tr

[caption id="attachment_1639" align="alignleft" width="595" caption="Açılış Töreninde Konuşmacıların Tamamı, Hayırsever Manisa Halkı ve Emeği Geçen Herkese Teşekkürlerini İletti"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun