DİB 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftasının Temasını Belirledi

DİB 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftasının Temasını Belirledi

Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bu yılki etkinliklerin temasını “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” olarak belirledi.

Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku

Gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun en önemli insani değerlerden biri olmasından hareket eden başkanlık, özelde toplum, genelde tüm insanlık için çok önemli bir prensip olan kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konusunda ülke çapında hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma ruhunun daha da güçlenip gelişmesini amaçlıyor.

Peygamberimizin Örnek Yaşayışı Düzenlenen Programlarla Halka Aktarılmaya Çalışacak

Hazreti Peygamberi daha iyi tanıyıp anlamak ve onun sevgisini canlı tutmak, örnek yaşayışını ve özellikle kardeşlik hukukunu bütün boyutları ile gündeme taşımayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta içerisinde bir dizi programa da imza atacak.

Hafta boyunca planlanan etkinlikler arasında paneller, sempozyumlar, konferanslar, kitap ve kültür fuarı, hafta ile ilgili öğrencilere yönelik yarışmaların yanı sıra, kurum ve kuruluşlara, esnaflara, şehit yakınlarına, gazilere, hastanelere, kimsesizlere ve çocuk esirgeme yurtlarına ziyaretler de bulunuyor.

Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konulu bir de kitap hazırlanacak.

Ülkenin Her Yerindeki Müftülükler Programlar Düzenleyecek

Hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafından da çeşitli programlar düzenlenecek.

14 Nisan 2012 Cumartesi günü başlayacak olan “Kutlu Doğum Haftası”nın resmi açılışı ise İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda halka açık bir programla gerçekleştirilecek.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun