Buca Müftümüz Kemal Demirel Kestanepazarı Kampüsümüzü Gezdi

Buca Müftümüz Kemal Demirel Kestanepazarı Kampüsümüzü Gezdi

İzmir Buca Müftüsü Kemal Demirel, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneğimizin İzmir Hatay’da bulunan Eğitim Kampüsünü ziyaret etti. Dernek Başkanı Çoşkun Akın’ın makamında ağırladığı Müftü Demirel ile Buca Müftülüğü İlçe Murakıbı Alim Turan, ardından Kampüste bulunan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfımız tarafından himaye edilen Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu gezdi. Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı ile Ortaöğrenim Yurdu Müdürü Zübeyir Kuyubaşı’ndan Kestanepazarı’nda yapılan hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi hakkında detaylı bilgi aldı.

KESTANEPAZARI HAKKINDA BİLGİ ALDI
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Çoşkun Akın’ı makamında ziyaret eden Buca İlçe Müftüsü Kemal Demirel, dernek ve vakıf faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Buca Müftüsü Demirel’e, Kestanepazarı’nın kuruluş misyonu ve vizyonu hakkında kısa bilgi veren Başkan Akın, dernek ve vakfımızın 2019 yılı içerisinde gerçekleştirmek istediği faaliyetler ile Bayraklı İlçesi’nde yapımı devam eden Kestanepazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ile hamiliğini yaptığımız Hisar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okullarının güncel durumlarını aktardı.

AHŞAP İŞLEME VE ROBOTİK KODLAMA ATÖLYELERİNİ GEZDİ
Kur’an Kursu ek hizmet binasında açılan “Ahşap İşleme ve Robotik Kodlama Atölyeleri”ni de yerinde inceleyen Müftü Demirel, Buca’da bulunan Kur’an Kursları’nda benzer atölyeleri açmayı hedeflediklerini söyledi. Yerinde görme imkânı buldukları atölyelerin kendilerine iyi bir örnek olduğunun altını da çizen Müftü Demirel, “Kestanepazarı sahip olduğu kurumsal kültür, bilgi birikimi ve tecrübesi ile bu alanda da İzmir ve çevresinde öncü ve örnek bir kurum olmayı başarmıştır” dedi.

KÜTÜPHANELERİ İNCELEDİ
Müftü Demirel, daha sonra kampüsümüz içerisinde bulunan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ile ek binalarında yer alan kütüphaneleri inceledi. Müftü Demirel, Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’dan kütüphaneler, derslikler ve yatakhaneler ile mutfak ve depolar hakkında da bilgi aldı.

Buca Müftüsü Kemal Demirel ile Buca İlçe Murakıbı Alim Turan, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Sosyal Faaliyetler Sorumlusu Halil İbrahim Atakan'dan Ahşap Atölyesi hakkında bilgi aldı.
Buca Müftüsü Kemal Demirel ile Buca İlçe Murakıbı Alim Turan, Kodlama ve Matematik Öğretmeni Ahmet Yılmaz'dan Robotik Kodlama Atölyesi hakkında bilgi aldı.
Buca Müftüsü Kemal Demirel ile Buca İlçe Murakıbı Alim Turan, Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı'yı ziyaret etti.
Ali Koç, Alim Turan, Buca Müftüsü Kemal Demirel, Halil Taşcı, Zübeyir Kuyubaşı
Buca Müftüsü Kemal Demirel ile Buca İlçe Murakıbı Alim Turan, kütüphaneleri inceleyip Halil Taşçı'dan bilgi aldı.
Buca Müftüsü Kemal Demirel ile Buca İlçe Murakıbı Alim Turan, kütüphaneleri inceleyip Halil Taşçı'dan bilgi aldı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun