Hulusi Hatiboğlu Hocamız Dualarla Anıldı

Hulusi Hatiboğlu Hocamız Dualarla Anıldı

Hulusi Hatiboğlu Hocamız Dualarla Anıldı Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı ile Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneğimizde uzun yıllar hocalık ve yöneticilik yaparak çok sayıda öğrencinin yetişmesine sebep olan Hulusi Hatiboğlu hocamız vefatının 5. seneidevriyesinde dualarla anıldı.

Kestanepazarı çatısı altında hizmet veren vakıf ve derneklerimizde yöneticilik ve başkanlık yapmış olan, ayrıca hocalık yaparak da bizzat öğrencilerin derslerine katılan çok sayıda hafız ve ilim adamı yetişmesinde gayretleri bulunan Hulusi Hatiboğlu hocamız, Ahmetbeyli Mezarlığı’nda bulunan kabri başında dualarla anıldı. Hocamızın ailesinin de katıldığı anma törenine Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu hocası Seyhan Uğurlu, Hafız Mehmed Ali Yakalı ve Hasan Akburak, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği İdari İşler ve Personel Müdürü Ahmet Özer, Halkla İlişkiler Müdürü Ali Koç ve Eski personellerimizden Mustafa Yaman katıldı. Hocamızın kabri başında mülk sureleri okunurken, merhumun ruhu için öğrencilerimiz tarafından indirilen hatimlerin de duası yapıldı.

İKİNCİ ANMA HİKEM’DE
Aynı günün akşamında Hulusi Hoca İlim ve Kültür Merkezi’nde (HİKEM) de ikinci bir anma programı düzenlendi. Kestanepazarı Yönetim Kurulu Eski Üyelerinden Nazım Dere ile hocamızın talebelerinden Nurkan Boz’un da katıldığı törende kurslarımızdaki öğrenciler Kur’an-ı Kerim Cüzleri okudu ve Hatim Duası yapıldı. Duaların ardından Halkla İlişkiler Müdürü Ali Koç ve Nazım Dere, Hulusi Hatiboğlu hocamızla ilgili anılarını anlatarak merhumu yâd ettiler.

HULUSİ HATİBOĞLU KİMDİR
Uzun yıllar Kestanepazarı’nda hoca ve yönetici olarak hizmet eden Kestanepazarı Dernek Eski Başkanlarından Hulusi Hatiboğlu 1950’li yıllarda Kestanepazarı’nda hafızlığını tamamladıktan sonra İstanbul İsmailağa Medresesi’nde Arapça eğitimi almış ardından Mısır El-Ezher Üniversitesi’ni bitirip İzmir’e dönmüştür.

Hayatı boyunca yüzlerce talebe yetiştirmiş olan Hulusi Hatiboğlu Hoca, 1977 yılından 2010’lu yıllara kadar aktif olarak talebelere Arapça ve İslami ilimler alanında dersler okutmuş ayrıca Kestanepazarı Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren dernek ve vakıfların tamamında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun