Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Bölge Elemelerinde İzmir İHL 2. Oldu

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Bölge Elemelerinde İzmir İHL 2. Oldu

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “4. Uluslararası Arapça Yarışmaları” bölge elemeleri ülkemizdeki İHL öğrencilerinin Arapça bilgisini yarıştırdı.

Arapçanın altı farklı branşta kullanıldığı yarışma; bilgi yarışması, şiir okuma, hitabet, tiyatro, grafiti, musiki dallarında İHL öğrencileri yeteneklerini sergiledi.

Yarışma Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla düzenleniyor.

[caption id="attachment_4517" align="alignnone" width="595"] İzmir AİHL, 4. Uluslararası Arapça Yarışmaları Musiki Dalında Bölge 2.'si Oldu[/caption]

Yarışmaya; İzmir AİHL Müdürü Arif Ayyıldız, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Lise Yurdu Müdür Yardımcısı Ali Koç katılarak İzmir İHL’yi destekledi.

4. Uluslararası Arapça Yarışmaları Yedinci Bölge Elemeleri

Aydın Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen bölge elemelerinde İzmir AİHL musiki dalında 2. olarak şehrimizi başarıyla temsil etti.

İzmir AİHL’yi; Ozan Şen, Fahri Aktaş ve Ali Erduran temsil etti.

Yarışmaya; Antalya, Isparta, Burdur, Muğla, Denizli Aydın, Afyon, Uşak, Manisa, Kütahya ve İzmir’den 11 İHL katıldı.

Türkiye Finali Konya’da Düzenlenecek

Yedinci bölgenin yarışma branşlarında 1. olarak dereceye giren İHL’ler 17-18 Mayıs 2013’te Konya’da Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL organizesinde gerçekleşecek Türkiye finalinde bölgemizi temsil edecek.

[caption id="attachment_4515" align="alignnone" width="595"] KestanepazarıYetkilileri de Yarışmaya Giderek Öğrencilerimize Destek Oldu[/caption] [caption id="attachment_4516" align="alignnone" width="595"] İzmir AİHL, Arapça Bilgi Yarışması Ekibi Bölgemizi Başarıyla Temsil Etti[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun