Sancak Camii Kur’an Ziyafetinde Kur’an ve Umre Hediyesiyle Coştular

Sancak Camii Kur’an Ziyafetinde Kur’an ve Umre Hediyesiyle Coştular

Kestanepazarı ve Bayraklı Müftülüğü Sancak Camii’nin birlikte düzenlediği “Bayraklı Sancak Camii Kur’an Ziyafeti” programı, Bayraklı Sancak Camii’nde Kur’an ile dolu bir gün yaşattı. Program sponsoru Hennes Tur tarafından çekilen kura ile dinleyicilerden bir kişi umre ödülü kazandı.

[caption id="attachment_4529" align="alignnone" width="595"] Bayraklı Sancak Camii Kur'an Ziyafeti Halkımıza Kur'an ile Dolu Bir Gün Yaşattı[/caption]

Programa; İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, Bayraklı İlçe Müftüsü Adem Dobur, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Kur’an ile dolu bir gün geçirmek isteyen Bayraklı halkı katıldı.

Fidan Dergisi’nin medya sponsorluğunu üstlendiği programın sunuculuğunu Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz gerçekleştirdi. Meşhur hafızların ve İzmir’de görevli okuyucuların yer aldığı programda; 2004 Türkiye Birincisi Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci, Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner, Kestanepazarı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Selim Menteşeli, Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Vedat Özarpacı, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Sadık Daştan, Karşıyaka Soğukkuyu Merkez Camii İmam Hatibi Enes Hamdemirci, Bornova Gaziosmanpaşa Camii İmam Hatibi Hafız Osman Özcan, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Hasan Hüseyin Türe, Bornova Sütçü Hacı Hasan Camii Müezzini Mustafa İşbilen ve Hatay Kur’an Kursu Belletmenlerimizden Mehmet Semerci Kur’an tilavet etti.

Programda Hafız Osman Özcan bir kaside seslendirdi. Hafız Ahmet Yüksel ve Hafız Vedat Özarpacı’nın birlikte okudukları kaside, cami cemaatine duygulu anlar yaşattı.

Bayraklı Sancak Camii İmam Hatibi İsa Çelik tarafından hazırlanan armağanlar, program boyunca çekilişle davetlilere hediye edildi.

Kur’an Ziyafeti programı boyunca katılımclıar, Türk Kızılay’ı ekipleri aracılığıyla kan bağışında bulundular.

[caption id="attachment_4523" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, Bayraklı Müftüsü Adem Dobur[/caption]

Mustafa Yaman, Desteklerinden Dolayı İzmir Halkına Teşekkür Etti

Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, programın açılış konuşmasında: “Değerli kardeşlerim! Buraya Kur’an dinlemek için geldiniz. Kur’an aşığı, onun sesiyle huzur bulur, mutmain olur. Ne iyi düşündünüz de bugün buraya geldiniz.

Kestanepazarı 1945’ten bu yana Kur’an okuyan, ezberleyen gençler yetiştiriyor, o yıllardan bu yana hafız yetiştiriliyor. Destekleriniz devam ettiği müddetçe de Kur’an bülbülleri yetişmeye devam edecek. Bu sene 58 hafızımız için 2 Haziran 2013 Pazar günü, Hisar Camii’nde hıfız cemiyeti düzenleyeceğiz. Rabbim zihin açıklığı versin, ilimlerini arttırsın. Siz duyarlı İzmir halkının destekleriyle, hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor.” diyerek Kestanepazarı hizmetlerini özetledi ve camianın teşekkürlerini halka iletti.

Adem Dobur, İnsan Hayatında Kur’an’ın Önemine Değindi

Protokol konuşmalarında Bayraklı İlçe Müftüsü Adem Dobur, Kur’an’ın insan üzerindeki etkisine değinerek; “Bir insan dinlediği zaman Kur’an’dan bu kadar etkileniyorsa, bir de hayatında tatbik eder olsa, yaşayan olsa, herhalde hayatında bir şeyler değişecektir. Onu okumak ne güzel ama okumanın yanında bir şeyler daha yapmak gerekiyor. Peygamber Efendimiz; ‘Aklında, hayatında, zihninde, gönlünde, Kur’an yoksa dua ve ibadet yoksa o kişi harabe bir ev gibidir’ diyerek şu gerçeği ortaya koyuyor. Nasıl ki harabe bir eve örümcekler, böcekler yerleşir. İnsanın hayatında Allah yok ise, Kur’an yok ise o kişinin kalbine de şeytan yerleşir.” dedi.

Ekrem Saylam, Dinde Samimiyetin Önemine Değindi

[caption id="attachment_4524" align="alignright" width="200"] Ekrem Saylam[/caption]

Programa katılan İzmir Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam; “Allah Resulü ‘din nasihattir’ buyurmuştur. Buradaki nasihat Türkçedeki nasihatle aynı değil.

Samimiyet, içtenlik, yürekten bağlı olma anlamında. Burada Kur’an ziyafeti programı var. Anlaşılıyor ki Kur’an’a gönülden bağlı olanlar yüreklerinde, kalplerinde, sinelerinde Kur’an aşkını, sevgisini, muhabbetini barındıranlar burada. Kime karşı samimiyet diye soran sahabilere ‘Allah’a’ diyor Efendimiz. Mümin, Müslüman, inanan insan dünyadaki bütün varlıkları elinin tersiyle iterek tüm bağlılığını Allah’a sunmalıdır. Sonra da kime bağlı olmalı, kime yüreğini açmalı? Kitaba. Yani bu hocaların tilavet buyurdukları Kur’an-ı Kerim. Daha sonra da Peygamber Efendimize, müminlere ve önderlerimize imamlara” şeklinde konuşarak yapılan işte samimi olmanın önemine vurgu yaptı.

[caption id="attachment_4525" align="alignnone" width="595"] Umreye Gitmemiş Olan Abdusselim Karadeniz, Bayraklı Kur'an Ziyafetinde Umre Ödülü Kazandı[/caption]

Cami Cemaatinden Abdusselim Karadeniz Umre Ödülü Kazandı

Program sonunda Hennes Tur sponsorluğunda, Bayraklı Müftüsü Adem Dobur tarafından çekilen kura ile cami cemaatinden 495 numaralı çekiliş kuponu sahibi Abdusselim Karadeniz kutsal topraklara umre yolculuğuna hak kazandı. Karadeniz, daha önce umreye gitmediğini, bu ibadeti ömründe ilk defa yapacağını dile getirdi.  

Program İkindi namazının kılınmasının ardından Adem Dobur’un yaptığı dua ile son buldu.

Duanın ardından cami cemaati, okuyucu hocalar ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere ilgi göstererek musafahalaştılar.

Program sonunda Sancak Camii cemaati tarafından, ziyafete katılan cemaate tavuklu pilav, ayran ve lokma ikram edildi.

[caption id="attachment_4526" align="alignnone" width="595"] Bayraklı Kur'an Ziyafeti Okuyucuları ve Programda Emeği Geçenler Birlikte Poz Verdi[/caption] [caption id="attachment_4535" align="alignnone" width="595"] Ünlü Okuyucu Adem Kemaneci Kur'an Tilavetiyle Cemaati Coşturdu[/caption] [caption id="attachment_4528" align="alignnone" width="595"] Program Sonunda Bayraklı Müftülüğü, Cami Cemaatine İkramlarda Bulundu[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun