Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesi Necdet Doğanata Vefat Etti

Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesi Necdet Doğanata Vefat Etti

Milli Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesi; İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı; Doğanata Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı; kurucularımızdan Merhum Ali Rıza Güven’in damadı Necdet Doğanata (79) vefat etti. Doğanata, 30 Ekim 2012 Salı günü Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bornova kabristanına defnedildi.

Kurban Bayramı tatili için gittiği Midilli Adası'nda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Doğanata için, kayınpederinin adını taşıyan Bornova Ali Rıza Güven Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Necdet Doğanata'nın eşi Ayla, oğulları Ali Rıza ve Selim Doğanata ile İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, vatandaşlar ve öğrencilerin yanı sıra; Kestanepazarı yöneticileri, mezunları ve idareciler de katıldı.

Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesiydi

Milli Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı’mızın kuruluşundan bu yana Kurucular Kurulu Üyesi olarak hizmet eden Doğanata, Kestanepazarı’ndaki hafız öğrencilerimize de desteğini esirgememişti. Hayırsever kişiliğiyle tanınan Doğana, birçok camiye ve kuruma yardımlarda bulunmuş, Karaburun’da da bir cami yaptırmıştı.

Bosnalı Çocuklara Sahip Çıkmıştı

Düzce'de 1933 yılında dünyaya gelen Necdet Doğanata, 1957 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu, İzmir'de 8 yıl avukatlık yaptı. Almanya'da Heidelberg Hukuk Fakültesi'nde başladığı doktora çalışmasını 1965 yılında yarım bırakarak İzmir Özel Fatih Koleji'nin İşletme Müdürü olarak eğitim dünyasına giren Doğanata, uzun yıllar Ege Bölgesi Özel Okullar Birliği'nin başkanlığını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Eğitim Sektör Meclis Başkanlığı'nı yaptı.

1992'de başlayan Bosna Savaşı'nda büyük zorluklar yaşayan Bosnalı çocuklara sahip çıkan Doğanata, 1993-2000 yılları arasında savaşta ailelerini kaybetmiş 49 öğrenciyi Türkiye'ye getirtti. İzmir Özel Fatih Koleji'nde öğrenim gören Boşnak çocukların tüm ihtiyaçları mezun olana kadar karşılandı. Çeçenistan'dan getirilen 6 çocuğa da Fatih Lisesi'nde eğitim imkanı verildi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun